Jubilerend SC Everstein 'wil méér zijn dan een voetbalclub'
Jubilerend SC Everstein 'wil méér zijn dan een voetbalclub' regio-voetbal.nl

Jubilerend SC Everstein 'wil méér zijn dan een voetbalclub'

Algemeen 397 keer gelezen

EVERDINGEN – Vanwege het 60-jarig bestaan van SC Everstein wordt er komend weekeind niet gevoetbald op sportpark Ries van Arnhem. Het programma vermeldt een receptie op donderdagavond, een feestavond voor eerst jong en dan oud op de dag erna, met als afsluiting een blubberrun op zaterdag. Met drie (oud)voorzitters blikken we terug en kijken we naar de toekomst.

Hoogtepunt
Arie van Vuuren werd in 1966 algemeen bestuurslid, was penningmeester van 1969 tot 1986 en hanteerde daarna gedurende twaalf jaar de voorzittershamer. “In die periode kende SC Everstein zijn eerste sportieve hoogtepunt. We hadden een fantastisch eerste elftal dat zich kon meten met clubs als Katwijk en Quick Boys. Voor onze club was het een tijd van grote veranderingen. Het ledental groeide, het clubgebouw werd uitgebreid en we kregen te maken met nieuwe bronnen van inkomsten door de komst van reclameborden en financiële steun van sponsoren. De jeugdafdeling werd beter op poten gezet en we kenden de start van de vrouwenafdeling. Toen ik voorzitter was had SC Everstein de groeistuipen achter zich gelaten en verkeerde de club in een vrij stabiele fase.”

Als een van de adviseurs die meedenken is Arie van Vuuren op de achtergrond nog altijd actief bij de club betrokken.

Speerpunten
De periode van het voorzitterschap van Ron van Zal (2010 tot 2016) was vooral de eerste vier jaren hectischer dan hij had verwacht. “Speerpunten waren het herstellen van de vertroebelde relatie met de gemeente, het voorbereiden en tot uitvoering brengen van de nieuwbouw en de club financieel gezond maken. SC Everstein stond niet in het rood, maar had weinig vet op de botten. Aanvankelijk was ik ’s avonds meer bij de club dan thuis, maar dat is het allemaal waard geweest. De kroon op het werk was de opening van ons nieuwe onderkomen en de geweldige saamhorigheid met de andere bestuursleden. De grandioze inzet van veel vrijwilligers op tal van fronten was voor mij het bewijs dat Sc Everstein een hechte club is. Na de nieuwbouw heb ik meegewerkt aan het beleidsplan SC Everstein 2025.”

Ontmoetingsplaats
Aan Perry Bloks, voorzitter sinds 2016, de taak om mede handen en voeten te geven aan die beleidsvisie. “SC Everstein wil méér zijn dan een voetbalclub. Ze moet een ontmoetingsplaats zijn met een sociale en maatschappelijke functie voor de drie kernen. Door samenwerking met lokale partners moet dat voor alle betrokkenen een win-winsituatie worden. Nu maken alleen fysiotherapeut Roel de Vries en businessclub Contactus gebruik van ons clubgebouw, maar er zijn veel meer mogelijkheden voor sociale activiteiten: gezien de parkeervoorzieningen zou het een ideale tussenstop voor toertochten van auto’s en motoren kunnen zijn. We streven er naar om energieneutraal te worden en onderzoeken de mogelijkheid om zonnepanelen, al dan niet in eigen beheer, aan te laten brengen. Daarnaast richten we onze pijlen op Hoef en Haag, want in de kernen wordt onvoldoende gebouwd om de vergrijzing tegen te gaan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 15 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 15 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 23 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys gisteren
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44