Derby Leerdam Sport-Asperen om 18:00 uur
Derby Leerdam Sport-Asperen om 18:00 uur regio-voetbal.nl

Derby Leerdam Sport-Asperen om 18:00 uur

Nieuws 31 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Komend weekend bij het begin van de competitie springt de Lingederby tussen Leerdam Sport en Asperen het meest in het oog. Het duel tussen deze overburen in de derde klasse C begint zaterdag in Leerdam net als vorig seizoen overigens pas ’s avonds om zes uur.

In de voorbije competitie werd deze derby dus ook tweemaal gespeeld. Beide clubs wonnen toen hun thuisduel. In Leerdam werd het eerst 1-0 en daarna in Asperen liefst 4-1 voor de ontvangende ploeg. De vraag is hoe het nu zal gaan aflopen.

LRC en WNC
De eersteklassers LRC en WNC beginnen zaterdag allebei met een zware uitmatch. LRC speelt in de bekende wijk Ondiep in Utrecht tegen het ambitieuze DHSC, dat als kampioen promoveerde en met ex-profs als Evander Sno en Rodney Sneijder ook in de eerste klasse hoge ogen wil gooien. Dat wordt voor LRC tegen deze DOS-Holland-Stichtse Boys-Combinatie in Utrecht dus meteen al een ware krachtproef.

Ook WNC zal het zaterdag in Bennekom moeilijk krijgen. In mei leed WNC daar in Bennekom in de promotienacompetitie tegen deze tegenstander een 3-1 nederlaag. De hoofdklasse bleek uiteindelijk voor beide clubs nog te hoog gegrepen. Met een gelijkspel mag WNC bij deze pittige competitiestart al best tevreden zijn.

Heukelum-Roda Boys
Heukelum opent de competitie in de tweede klasse thuis tegen Roda Boys, dat vorig seizoen als derde eindigde en in de promotienacompetitie tegen DBGC uit Oude Tonge sneuvelde. Ook nu heeft de Aalster equipe weer ambities om bovenin mee te doen. In de vorige competitie verloor Heukelum tweemaal van Roda Boys en daarom zou nu een gelijkspel voor de thuisclub al een gunstig resultaat betekenen.

Tricht-Almkerk
Tricht ontvangt Almkerk, dat na één jaar via de nacompetitie alweer naar de tweede klasse degradeerde. Tricht wist zich vorig seizoen net te handhaven en hoopt dit seizoen op een veilige plaats in de middenmoot. Dan zou een remise tegen Almkerk al een bevredigende competitiestart zijn. Almkerk was in de voorbereiding met twee bekerzeges en een plaats in de volgende cupronde succesrijker dan Tricht en lijkt licht favoriet.

Vuren en Herovina
Vuren en Herovina debuteren zaterdag beide in de derde klasse. Vuren doet dat in klasse 3 C in Zwijndrecht tegen ZBC’97, dat zich in mei via de nacompetitie nog in de derde klasse handhaafde. Met een gelijkspel mag Vuren in dit eerste competitieduel niet ontevreden zijn.

Herovina gaat in klasse 3 D in Den Bosch op bezoek bij BLC, dat als hekkensluiter al na één jaar duidelijk uit de tweede klasse degradeerde. Een punt zou voor Herovina in Brabant niet onhaalbaar moeten zijn.

Sleeuwijk-Haaften
Haaften begint in de derde klasse D met een uitwedstrijd tegen Sleeuwijk, dat vorig seizoen als tweede eindigde en op de slotdag van de nacompetitie in Hardinxveld slechts nipt de promotie misliep. Sleeuwijk lijkt nu echter erg veel aan routine en kracht te hebben ingeboet. Dat moet Haaften in Brabant volop moed geven op een gunstig resultaat bij de ouverture van de nieuwe competitie.

HSSC’61 en SC Everstein
HSSC’61 en SC Everstein spelen dit seizoen allebei in de derde klasse van district West 1 en zullen dus veel nieuwe tegenstanders gaan ontmoeten. Voor HSSC’61 vindt de eerste kennismaking met deze onbekende omgeving plaats in Maarssenbroek tegen OSM’75. Gesterkt door het mooie bekersucces met drie ongeslagen thuisduels zal HSSC’61 die positieve lijn zaterdag ook in een uitmatch in de competitie willen voortzetten.

Ook SC Everstein begint met een uitwedstrijd. In Utrecht is het pas gepromoveerde Voorwaarts de eerste tegenstander. Na de bekerpoulewinst tegen drie lager spelende clubs zal SC Everstein nu ook in de derde klasse goed willen presteren.

Vierde klasse
In de vierde klasse komt het flink afgeroomde ASH dit seizoen met een jonge ploeg in actie. Het gedegradeerde Unitas wordt in Hellouw meteen al een zware tegenstander. SVS’65 treft in Spijk met VVAC ook al een degradant uit de derde klasse. Rhelico debuteert na de overstap naar het zaterdagvoetbal in Rumpt met een thuiswedstrijd tegen Noordeloos in de nieuwe omgeving. Voor MVV’58 wordt het bezoek aan Groot Ammers een fikse opgave, zeker als de defensieve kwetsbaarheid nog niet is hersteld.

BZS-Beesd
Beesd komt zondag in de sterk Betuws getinte vierde klasse in Beusichem tegen BZS in actie. Vorig jaar openden beide teams ook al tegen elkaar de competitie. Toen won Beesd thuis royaal, maar later in Beusichem werd verloren. De vraag hoe het nu afloopt is nog helemaal open, al lijkt BZS er op het oog niet sterker op te zijn geworden en dat biedt Beesd na de goede bekerresultaten zeker mogelijkheden.

DSS’14 en Ophemert eindigden vorig seizoen in de vijfde klasse allebei erg laag en starten nu tegen middenmoters uit die voorbije competitie. DSS’14 speelt in Heesselt thuis tegen Heerewaarden en Ophemert gaat op bezoek bij Jan van Arckel in Ammerzoden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 12 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 12 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 20 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 21 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44