Peter de Haan wil weerbaar Papendrecht
Peter de Haan wil weerbaar Papendrecht regio-voetbal.nl

Peter de Haan wil weerbaar Papendrecht

Nieuws 66 keer gelezen

PAPENDRECHT - Papendrechts nieuwe trainer Peter de Haan stelt zich voorzichtig op als het gaat om voorspellingen over zijn elftal. "Ik heb in de voorbereiding een aardig beeld gekregen van de mogelijkheden", zegt de ervaren coach. “Maar het is écht nog veel te vroeg om uitlatingen te doen over onze kansen in de tweede klasse. Spreek me na een competitiewedstrijd of vijf à zes en ik kan je wat meer vertellen. Nu nog niet."

De Haan nam de selectie deze zomer over van zijn voorganger op ad interim-basis Vincent de Klerk. Papendrecht was op dat moment zojuist op miraculeuze wijze aan degradatie ontsnapt.

Gretig
“Vincent en zijn collega’s hebben een uitstekende prestatie geleverd door het team uit hopeloze positie naar een veilige klassering te loodsen. Ik heb de ploeg, nadat ik mijn contract had ondertekend, flink wat wedstrijden zien voetballen. Wat ik er van vond? Daar ga ik niets over zeggen, om de simpele reden dat het geen zin heeft. Ik kijk liever vooruit en zie sinds we gestart zijn met de voorbereiding een selectie die gretig is en zaken wil rechtzetten. Mooi is ook dat we de groep vrijwel voortdurend compleet hebben gehad. De late start van de competitie heeft op die manier echt zijn nut.”

Fysieke werk
De verwachting luidt dat Papendrecht ook komend seizoen één van de beter voetballende elftallen in zijn afdeling is. Peter de Haan ziet dat als een positief gegeven, maar tekent ook aan dat alléén goed voetbal geen garantie is op resultaat.

“Zéker niet als je in een ‘zuidelijke’ afdeling speelt”, weet hij. “Daarin tref je regelmatig tegenstanders die het fysieke werk niet schuwen en flink opportunistisch kunnen voetballen. Papendrecht zal zich er tegen moeten wapenen, dat is duidelijk. Die weerbaarheid is dan ook een belangrijk onderdeel van onze trainingen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden