SC Everstein in nopjes met trainer Rob van den Broek
SC Everstein in nopjes met trainer Rob van den Broek regio-voetbal.nl

SC Everstein in nopjes met trainer Rob van den Broek

Nieuws 9 keer gelezen

EVERDINGEN â€“ De komst van trainer/coach Rob van den Broek is bij SC Everstein goed gevallen. Spelers die jaren stil hebben gestaan in hun ontwikkeling laten eindelijk zien wat ze kunnen. Niet alleen individueel, ook als collectief is het verschil met de vorige seizoenen al na een paar weken zichtbaar. 

Van den Broek (45) kende zeven mooie jaren bij Woudenberg waar hij een duo vormde met Arno van Wolfswinkel. “Ik heb veel van hem geleerd, met name over de organisatie binnen de hele ploeg, inclusief technische staf, en het bewaken daarvan. We hebben Woudenberg van de derde naar de eerste klasse gebracht. Maar het was goed voor zowel mij als de spelers om uit elkaar te gaan.”

Van den Broek is niet benaderd door SC Everstein, maar is er als sollicitant uitgepikt. “De gesprekken met de TC en de spelersraad zijn goed verlopen. Beide partijen gaven veel energie af en spraken zich, hoewel het seizoen pas op de helft was, uit voor nieuw elan.”

Bereidheid
De nieuwe trainer zag SC Everstein voor het eerst aan het werk in nacompetitie, thuis tegen Rimboe. Gezien de uitslag (9-3) was dat geen échte referentie. “Ik heb in juni drie keer getraind met een vrijwel complete selectie en proefde de bereidheid om er voor te gaan. In de zomervakantie hebben de spelers niet stil gezeten; sindsdien zijn ze aanzienlijk fitter geworden, maar topfit zijn ze nog niet.”

De beoogde selectie heeft voldoende fysiek, techniek, snelheid, inzicht en gretigheid, maar Van den Broek heeft weinig spelers die voorop gaan in de strijd. “Peter Verwolf en Mark den Hertog waren twee krachtpatsers. Zij zijn er niet meer bij en hun duelkracht mis ik. SC Everstein moet het meer van technisch en verzorgd voetbal hebben dan van zijn fysiek, maar je kunt er niet buiten.”

Taakgericht
Evenals de spelersgroep heeft Rob van den Broek een voorkeur voor 4-3-3. Omdat dat systeem nooit zuiver uitvoerbaar is, is het voor hem echter niet heilig. Hij wil geen ploeg zien die voor het hok gaat liggen, maar een elftal dat vaak in balbezit is en bij balverlies veel druk zet om de bal zo snel mogelijk te heroveren.

“Iedereen moet heel taakgericht voetballen, maar we zijn altijd afhankelijk van de kwaliteiten van de tegenstanders: dekken ze door, spelen ze met twee of met drie spitsen of zetten ze ons gelijk vast in de opbouw? Het basisprincipe is om steeds ergens een mannetje over te hebben en dat begint in de laatste linie."

"Wat we van SC Everstein mogen verwachten? Ik ben er van overtuigd dat we in West 1 goed mee zullen gaan draaien.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden