Kwestie van nu of nooit voor Guido Luiten
Kwestie van nu of nooit voor Guido Luiten regio-voetbal.nl

Kwestie van nu of nooit voor Guido Luiten

Nieuws 4 keer gelezen

KINDERDIJK - De Zwerver gaat de competitie in met jong talent, routiniers en van elders naar De Schans teruggekeerde voetballers. Guido Luiten is één van hen.

"Het was nu of nooit", stelt de aanvallende middenvelder glimlachend vast. "Ik ben nu 30 en nog in de kracht van mijn voetballeven. Een mooi moment om te helpen De Zwerver wat van zijn oude glans terug te geven."

Luiten nam zes jaar geleden afscheid van zijn club om te gaan voetballen bij RVVH. Na drie Ridderkerkse jaren op hoofdklasseniveau speelde hij twee seizoenen bij LRC en eén jaar bij Heinenoord.

"Vooral bij RVVH heb ik enorm veel geleerd", zegt hij. "Het voetbal was er van uitstekend niveau, je kreeg te maken met trainingen en wedstrijden met veel weerstand. Daarnaast heb ik bij mijn vorige verenigingen verschillende clubculturen meegemaakt en onder diverse trainers gewerkt. Ook daar word je niet minder van."

De Zwerver is hij altijd blijven volgen.

Sterke afdeling
"Het deed pijn om het eerste elftal te zien afzakken. Het wordt tijd om de supporters weer blij te maken met goed spel en mooie resultaten. Met deze spelersgroep moeten we in staat zijn om een prettige klassering te bereiken. De afdeling is pittig met sterke tegenstanders als Streefkerk, De Alblas, EBOH, IFC en Alblasserdam. We gaan zien of we ons daar tussen kunnen nestelen. Ik heb er in ieder geval veel zin in om iets goeds neer te zetten. Onze selectie ziet er prima uit met een aantal jongere spelers die zich goed ontwikkeld hebben en wat kunnen opsteken van de ouderen. En het is fijn dat ook jongens als Lucas Adelino en Jort van Meerkerk hebben gekozen voor een rentree. Bovendien verheug ik me er op om weer samen met Robert Kuipers, Tom van der Linden en Wesley Kassels te spelen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden