Krimpenerwaardse derdeklassers: ‘gewoon lekker meedraaien’
Krimpenerwaardse derdeklassers: ‘gewoon lekker meedraaien’ regio-voetbal.nl

Krimpenerwaardse derdeklassers: ‘gewoon lekker meedraaien’

Nieuws 8 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De derdeklassers in de Krimpenerwaard wacht een mooie competitie met volop streekderby’s. Tijdens het eerste Voetbalcafé van RTV Krimpenerwaard en Het Kontakt/Regio-Voetbal spraken vertegenwoordigers van de voetbalverenigingen Spirit, FC Perkouw, Schoonhoven, Dilettant en Lekkerkerk hun verwachtingen uit voor komend seizoen.
 
Spirit, dat vorig seizoen degradeerde, schreeuwt revanche niet te hard van de daken. "We moeten realistisch zijn. We zijn enkele goede spelers kwijtgeraakt en A-junioren nemen hun plaats in. Het zal moeten blijken of zij er gelijk kunnen staan in deze zware derde klasse", aldus trainer/coach Richard van Capellen.

Derby's
Zwaar wordt het zeker, beseft ook Elgar Mudde wiens club FC Perkouw door Dilettant-trainer Richard Mank tijdens het Voetbalcafé als een van de outsiders voor de titel naar voren werd geschoven. "Dan zullen we in ieder geval beter moeten presteren dan afgelopen seizoen, waar we flink wat steken hebben laten vallen. En met al die derby's wordt het een competitie binnen een competitie. Wel gaaf", aldus de Perkouwenaar.

Voor de debuterende Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort is het allemaal nieuw. Tenminste de tegenstanders dan, want ervaring heeft hij als trainer/coach voldoende. "Het is duidelijk dat Schoonhoven het niet van fijnbesnaard spel moet hebben. We moeten inzet tonen en als dat achterwege blijft verliezen we dus zelfs met afgetekende cijfers van Bergambacht", doelde hij op de recente bekernederlaag.

Serieuzer
Richard Mank -van kampioen Dilettant- is blij dat hij het met zijn team een treetje hoger mag proberen. "In de derde klasse is het allemaal wat serieuzer. Met de top van de vierde klasse is niets mis, maar de staartploegen zijn al blij als ze elf spelers hebben. Dat schiet niet op. We willen gewoon lekker meedraaien in de derde klasse."

Ook die andere promovendus Lekkerkerk laat het allemaal over zich heen komen. "We hebben uitgebreid genoten van het sportieve succes van vorig jaar en gaan er nu met grotendeels hetzelfde team voor. We hebben er veel vertrouwen in", aldus leider Fred Alblas.

Het item is terug te zien via: www.youtube.com/watch?v=DdpSNDAsMoY&t=1592s

[[{"fid":"41941","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden