Frans Adelaar loopt met SteDoCo niet weg voor favorietenrol
Frans Adelaar loopt met SteDoCo niet weg voor favorietenrol regio-voetbal.nl

Frans Adelaar loopt met SteDoCo niet weg voor favorietenrol

Nieuws 12 keer gelezen

HOORNAAR - Wel degelijk wordt aan de Groeneweg beseft dat SteDoCo tot de grote favorieten in de hoofdklasse A behoort. Kampioen worden en rechtstreeks promoveren zou mooi zijn, maar via de nacompetitie zo snel mogelijk terugkeren in de Derde Divisie mag ook.

Frans Adelaar werd kort na de winterstop gepresenteerd bij toen nog derdedivisionist SteDoCo. Maar het vertrouwen daalde met de week bij de Alblasserwaarders, die via de nacompetitie het vege lijf moesten zien te redden. Tegen CSV Apeldoorn was er nog een narrow escape, maar het immer ambitieuze DOVO was duidelijk te sterk. SteDoCo start komende zaterdag de competitie in de hoofdklasse A tegen FC 's-Gravenzande.

"Natuurlijk willen we meedoen om promotie, je moet de lat nooit te laag leggen", opent Frans Adelaar (56). "Toen Cor Lems en ik tekenden, was er niet veel 'gevaar'. Er werden spelers aangetrokken en er werd volop doorgeselecteerd. Je hoopt dat ze het redden, maar op basis van wat ik zag in de tweede seizoenshelft was het vertrouwen op een goede afloop niet zo groot."

Hoofdklasse
En dus gaat het duo Adelaar/Lems aan de bak in de hoofdklasse. "Elke tegenstander zal zeggen dat wij een van de favorieten zijn. Daarvoor lopen wij ook niet weg, wij moeten beseffen dat we inderdaad de te kloppen ploeg zijn. Wij willen graag terug naar de Derde Divisie. Maar daar hebben we een heel seizoen voor, promoveren via de nacompetitie is prima. Die ploegen zitten vaak in een flow, in tegenstelling tot teams die in de Derde Divisie op een promotie/degradatieplek zijn geëindigd."

Gert Kruys en Jan Wouters
De ervaren IJsselsteiner weet waarover hij praat. "Zowel aan vaders als aan moeders kant stond voetballen hoog op het lijstje. Mijn moeder komt uit een mannengezin, haar broers voetbalden allemaal. Mijn vader Wim heeft bij Velox betaald voetbal gespeeld, samen met Willem van Hanegem en Joop van Maurik. Ome Cor speelde bij Sparta, Go Ahead en Lierse SK. Zelf heb ik meer dan tien jaar bij FC Utrecht gevoetbald, op een middenveld met Gert Kruys en Jan Wouters. Echte Utrechtse schoffies, voorop in de strijd. Zeker als we tegen Ajax speelden ...", knipoogt Adelaar, die door een hardnekkige rugblessure op jonge leeftijd moest stoppen als prof.

Geen buitenlands avontuur meer
Inmiddels had Adelaar twee trainersdiploma's op zak. "In een halfjaar tijd, hier om de hoek bij vv Schelluinen, was ik gediplomeerd trainer. Met meer profs, zo zaten John Rep en Luc Nijholt er ook bij. Ik trainde bij de voetbalstichting van FC Utrecht al regionale talentjes. GVVV was mijn eerste club als zelfstandig trainer, FC Utrecht de tweede."

Later volgden het Griekse Akratitos FC, De Graafschap, ADO Den Haag, FC Volendam, Sparta, MSK Zilina en IJsselmeervogels. "In de voetballerij is het moeilijk plannen. Bij Zilina had ik het goed naar mijn zin. Het eerste seizoen werden we landskampioen en wonnen we de beker. Maar als familieman voelde ik mij eenzaam, ik miste mijn gezin heel erg. Mijn vrouw kwam regelmatig mijn kant op, maar alleen in het buitenland leven is niets voor mij. In het tweede seizoen werd ik kort na de winterstop ontslagen. Ik had de voorzitter gewaarschuwd, een te rigoureuze verjonging van het elftal zou consequenties voor de ranglijst hebben. Onlangs werd ik nog benaderd door een andere vereniging uit Slowakije, maar ik begin niet meer aan een buitenlands avontuur."

Wisselvallig
De voorbereiding van SteDoCo was wisselvallig. “We kregen te maken met enkele vervelende blessures. Kevin Patijn (knie), Bryan Jongeneel (enkel), Chris Boom (rug), Rensy Barradas (hielspoor), Hakan Tokul (enkel), Roy Weber (hamstring), Joran Schröder (lies), Shelton Martis (heup) en Robin Zonneveld Piek misten een gedeelte van de voorbereiding. Het openingsduel tegen het lastige FC 's-Gravenzande zal niet makkelijk zijn, dat weet ik nog uit ervaring met de oefenduels met ADO en Sparta. Als kandidaten voor de titel denk ik aan Rijnvogels, Achilles Veen (dat 9 september naar Hoornaar komt - TS), Ter Leede, Noordwijk en ik hoop op SteDoCo. Met Hoek en Smitshoek als gevaarlijke outsiders."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 27 minuten geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 1 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 3 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 3 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 4 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 6 uur geleden