Buijs voert tegen AFC één wijziging door in zijn team
Buijs voert tegen AFC één wijziging door in zijn team regio-voetbal.nl

Buijs voert tegen AFC één wijziging door in zijn team

Nieuws 4 keer gelezen

WERKENDAM - Danny Buijs beleeft een druk seizoen. Hij is verantwoordelijk trainer/coach bij Kozakken Boys en werkt hard aan de trainerscursus Coach Betaald Voetbal (CBV). “Daarvoor ben ik doorgaans twee volle dagen in de week actief.”

Bij Kozakken Boys leidt hij de trainingen op maandag, dinsdag en donderdag en is zaterdag de wedstrijddag. Buijs blijft een voetballiefhebber. “Daarom kon ik zaterdag uit bij IJsselmeervogels genieten van ons spel in de eerste helft. Niets weggegeven, wel jammer dat wij een aantal beste kansen lieten liggen. Na rust was het van onze kant minder, maar dan moet je daar wel gewoon een punt meenemen. Ik baalde na afloop ook van mijzelf, want ik had het tactisch anders weg moeten zetten.”

Kritisch
Buijs reageerde op de gewijzigde speelwijze van de tegenstander na rust door Mahmut Sömnez te brengen. “Ik ben met drie verdedigers gaan spelen en achteraf had ik dat anders moeten doen door Van Nuland wat terug te halen. Dat is niet de reden dat wij hebben verloren, maar ik ben heel kritisch op de jongens en dat betekent dat ik ook heel kritisch op mijzelf moet zijn.”

Buijs schrok niet van het gebrek aan scherpte voorin. “Wij wisten dat Raily Ignacio nog geschorst was en zijn vervanger Ahmed El Azzouti heeft een te groot deel van de voorbereiding gemist. Dat hij daardoor de kansen mist, is daarmee verklaard. Ook Ahmad Mendes Moreira had een mindere dag en dan wordt scoren heel lastig.”

Geen makkelijke wedstrijden
Buijs rekent zaterdag ook op veel weerstand van tegenstander AFC. “Het verleden telt niet meer. Niemand zit stil in de tweede divisie. Clubs als De Dijk en AFC haalden gewoon negen nieuwe spelers. Dat geldt ook voor Rijnsburgse Boys, dat zich fors versterkte. Nee, makkelijke wedstrijden zijn er echt niet meer op dit niveau.”

Buijs verwacht voor zaterdag maar één wissel. Ignacio gaat spelen en hij bekijkt nog wie voor hem plaats gaat maken. Richard Arends is voorlopig eerste keeper. “Dat weet de teruggekeerde Niels den Hartog ook. Over een aantal weken bekijken wij of Arends de voorkeur blijft krijgen.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Land van Heusden & Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 11 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33