Buijs: 'Tien procent kans om door te komen'
Buijs: 'Tien procent kans om door te komen' regio-voetbal.nl

Buijs: 'Tien procent kans om door te komen'

Nieuws 30 keer gelezen

WERKENDAM - Het wordt bijna gebruikelijk dat Kozakken Boys zich plaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Vorig seizoen bereikte de ploeg de tweede ronde na een 3-0 overwinning op Helmond Sport. Jong Ajax was vervolgens een maatje te groot.

Op dinsdagavond 19 september komen de ‘superboeren’ naar De Zwaaier. Toch weer een mooi affiche. Danny Buijs vindt het positief voor de club dat het een thuiswedstrijd is vanwege het amateurvoordeel in die eerste ronde.

“Dit is mijn derde jaar als trainer bij Kozakken Boys en het is de vijfde keer dat wij een profclub loten. Dan mag je je handen dichtknijpen, denk ik. Wij hebben AZ, Helmond Sport, Ajax en nu De Graafschap geloot. Als speler heb ik nog tegen FC Utrecht gespeeld.”

Lastig verhaal
Om te vervolgen: “De Graafschap wordt voor ons een lastig verhaal. Een grote ploeg, die thuis voor 9.000 toeschouwers speelt. Ik vind dat zij met NEC en Cambuur tot de top vijf van de Jupiler League behoren. Als wij een topdag beleven hebben wij tien procent kans om door te komen. Leuk om trainer Henk de Jong weer te ontmoeten, de assistent-trainer in mijn FC Groningen-tijd. Ik ben nog bij hem geweest toen hij trainer bij Cambuur was. Met hem ben ik altijd contact blijven houden. Ik gun hem alle succes in de competitie, maar in de beker even niet.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Land va Heusden & Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden