'Als Vuren drie ploegen onder zich houdt, doen we het fantastisch'
'Als Vuren drie ploegen onder zich houdt, doen we het fantastisch' regio-voetbal.nl

'Als Vuren drie ploegen onder zich houdt, doen we het fantastisch'

Nieuws 19 keer gelezen

VUREN - Na enkele jaren met een trainer vanuit de club, koos Vuren voor komend seizoen weer voor iemand van buitenaf. Ron Vlot moet de verrassend gepromoveerde ploeg in de derde klasse houden.

"Vreemde ogen kunnen dwingen", zegt Vlot over zijn aanstelling. "Maar ik ga echt niet weg gooien wat hier is opgebouwd. Albert van Zandwijk heeft prima werk gedaan. Daar kunnen we mee vooruit."

Vlot was hiervoor onder meer liefst zes jaar actief bij Groot-Ammers. Hij vindt het leuk om weer eens bij een nieuwe club binnen te komen. “Het is altijd leuk om zo’n club te leren kennen. Vuren is redelijk vergelijkbaar met Groot-Ammers. Daar heb ik het naar m’n zin gehad.” 

Aanhaken
Voor gepromoveerde ploegen is de doelstelling al vrij snel duidelijk. "We moeten in eerste instantie zorgen dat we ons handhaven", weet Vlot. "We zijn wel derdeklasser, maar we zijn het niveau van de vierde klasse nog niet ontstegen. De promotie was ook een verrassing, maar hij was na een goede serie wel dik verdiend. Nu moeten we dus zorgen dat we snel aan het hogere niveau aanhaken. Als wij drie of vier ploegen onder ons houden, hebben we het fantastisch gedaan. Als we ons via de nacompetitie handhaven, is dat ook goed." 

Doelpunten
Vlot zal het moeten doen zonder enkele gestopte routiniers, onder wie topscorer Bart Muilenburg. "Die had ik er graag bij gehad, maar ik snap dat hij om fysieke redenen stopt. Nu moeten jongens als Khalid Bendami (van Raptim overgekomen - MvH) en Bas van der Vliet op belangrijke momenten de doelpunten gaan maken. "

Jammer
In Vuren werd met gemengde gevoelens gereageerd op de indeling in de Dordtse 3e klasse C. Vlot is juist met de indeling in deze klasse. "De meeste clubs ken ik redelijk goed en ik voel me daar goed bij."

Vooral het ontbreken van de derby tegen Herovina wordt in Vuren als jammer ervaren. "Dat snap ik wel, maar hopelijk denken ze er na het seizoen anders over. Met Leerdam Sport, Asperen en Schelluinen hebben we nog ploegen uit de regio." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 7 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' gisteren
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers gisteren
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33