Familiegevoel terug bij vv Lekkerkerk
Familiegevoel terug bij vv Lekkerkerk regio-voetbal.nl

Familiegevoel terug bij vv Lekkerkerk

Nieuws 214 keer gelezen

LEKKERKERK • Niemand wordt ongeschonden 90 jaar. Ook voetbalvereniging Lekkerkerk beleefde pieken en dalen in de lange historie. Enkele jaren geleden kreeg het bestuur de volle laag van de vijfde colonne, maar behalve enkele persoonlijke littekens bleef de club intact.

Sindsdien is Lekkerkerk in rustiger vaarwater terecht gekomen. Inmiddels heeft de jubilaris op het sportieve vlak de wind mee en beschikt de kersverse derdeklasser over voldoende kader voor de organisatie en een puike businessclub.

Penningmeester Chris den Hoed, behorend tot de jubileumcommissie, beaamt dat Lekkerkerk even 'in de sores zat', maar sterker uit de strijd is gekomen. "Het familiegevoel is teruggekeerd. Je ziet aan diverse ontwikkelingen dat we de boel op de rails hebben. We beschikken over een fraai sportcomplex en zagen het eerste elftal afgelopen seizoen doorbreken naar de derde klasse. Dat was een historische gebeurtenis. In de derde klasse treffen we straks vier streekclubs. Voor een penningmeester is dat smullen. Alle tegenstanders nemen immers veel supporters mee. Het zal in ieder geval de sfeer en gezelligheid ten goede komen. Lekkerkerkers houden van een feestje."

Jubileumtentoonstelling
Dat komt goed uit, want vrijdag 1 september en zaterdag 2 september gaan de beentjes van de vloer. Na de officiële receptie voor genodigden komen de senioren aan bod op de nostalgie avond. Zaterdag kan de jeugd genieten van de muziek van de diskjockeys Dirk en Patrick.

"Voetballend wordt er geen aandacht geschonken aan de mijlpaal. We hebben reeds voor Kika tegen oud-Feyenoord gespeeld. Bij het honderdjarig bestaan zullen we wellicht weer 'uithalen', maar deze viering is redelijk bescheiden van omvang."

Erika Mak, die het archief beheert van LFC, is niettemin druk bezig geweest om foto's uit te zoeken voor de jubileumtentoonstelling. "Dat was een beste speurtocht", beaamt ze. "Ik heb zo'n 4.000 foto's tot mijn beschikking. Dan begrijp je wel dat de keuze niet eenvoudig was."

Kantine
De wieg van Chris den Hoed stond in Ammerstol, maar in de jaren zeventig werd hij uit het dorp gelokt door de roep van een Lekkerkerkse jongedame en is nooit meer vertrokken.

"Ik was geen grootse voetballer. Ik heb enkele keren in het eerste gespeeld, maar dat was meer uitzondering dan regel. Wel heb ik een aantal jaren de Lekkerkerkse damesselectie getraind. Mijn dochters maakten daar deel van uit. Afgelopen seizoen ben ik gestopt. Ik speel nu in de '7 tegen 7' competitie op donderdagavond en dat bevalt me prima. Ik ben penningmeester zonder financiële achtergrond. Als ICT'er bij Ordina heb ik veel contact met financieel specialisten en daar steek ik veel van op."

Erika Mak maakte destijds deel uit van de het damesteam van Lekkerkerk. "Dat was nog in de pioniersfase. Nu houd ik me vooral bezig met de werkzaamheden in en rond de bar. Een goed draaiende kantine is belangrijk voor een voetbalclub."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 16 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 16 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures gisteren
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys gisteren
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44