Ronald Klinkenberg (DCV): 'We geven niets weg'
Ronald Klinkenberg (DCV): 'We geven niets weg' regio-voetbal.nl

Ronald Klinkenberg (DCV): 'We geven niets weg'

Algemeen 7 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Wie een basisplaats wil veroveren mag trainingen en wedstrijden tijdens de voorbereiding geen moment missen. Vijf nieuwelingen waren zaterdagmorgen dan ook present op de eerste (natte) training van DCV-oefenmeester Ronald Klinkenberg.

Alleen Sven Hentzen (Spirit) en Tobias Franken (Baronie) ontbraken in Waalplantsoen. De 21-jarige Franken, een voormalig talent uit de jeugd van Baronie, raakte geblesseerd aan zijn enkelbanden tijdens een potje voetbal met vrienden, baalde als een stekker. ,,Ik heb nog even geprobeerd om aan te haken, maar dat lukte niet. Ik moet geduld hebben.”

Zwaar seizoen
Mustafa Dogan (Spartaan '20), Bas Kranenburg (Capelle), Jeffrey Santiago (Leonidas), Auke Meijer (CKC) en Lugino Schubert (Xerxes/DZB) weten wat ze te wachten staat: hevige concurrentie en een loodzwaar seizoen.

De geroutineerde Mustafa Dogan is 32 jaar oud en dus niet de jongste van de Krimpense selectie, maar Klinkenberg ziet een belangrijke rol weggelegd. ,,Na het wegvallen van Tim van Diejie (gestopt, red.) kan ik wel enige ervaring gebruiken. Mustafa is topfit en een slimme speler. Dat zag ik direct. Wellicht kan hij de voorhoede ondersteunen. Hij is via oud-speler Nuri Cetin bij DCV terecht gekomen. Hij speelde in het zondagteam van Spartaan '20, maar wilde graag op zaterdag verder. Mustafa had reeds enkele keren met ons meegetraind en bleek prima in de groep te passen.”

Plezier
Klinkenberg besloot de eerste training met zijn traditionele bespiegeling op het nieuwe seizoen, waarin hij stelde dat collectief 'plezier' de boventoon voert. ,,Uiteraard wil ik altijd winnen, maar er staat geen druk op deze selectie. Als we er hard voor werken en er uiteindelijk toch uitvliegen, zal niemand dat ons kwalijk nemen. We treffen louter tegenstanders die met vergoedingen werken. Op dat vlak kan DCV zich niet meten. Maar we geven straks niets weg.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 2 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 12 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 14 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 14 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 14 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 16 uur geleden