Familie Karsdorp trots op Romein Rick
Familie Karsdorp trots op Romein Rick regio-voetbal.nl

Familie Karsdorp trots op Romein Rick

Nieuws 14 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Bayern München, Sevilla en Sassuolo toonden interesse, maar Rick Karsdorp (22) koos voor een avontuur in Italië. Het jeugdproduct van vv Schoonhoven staat sinds kort onder contract bij Serie A-club AS Roma. Bij zijn familie overheerst een trots gevoel.

Dat Rick uiteindelijk in Rome zou eindigen, had vader Fred een paar maanden geleden niet verwacht. "In principe had hij na het landskampioenschap met Feyenoord aangegeven dat hij ook dit seizoen in de Kuip zou spelen. Maar hij vertelde zijn zaakwaarnemer, Kees Ploegsma jr., wel dat als er zich een mooie club bij hem meldde, hij dit graag wilde weten. Bayern München was al wezen kijken en daarover waren wij als familie wel enthousiast. Maar Rick werd er niet echt warm van", vertelt hij.

Glimlach
Nadat Rick op een vakantie in het Griekse Mykonos hoorde dat AS Roma hem wilde halen, verscheen er al snel een grote glimlach op het gezicht. "De nieuwe trainer, Eusebio Di Francesco, wilde hem al hebben toen hij nog aan het roer stond bij Sassuolo. Er sprak vertrouwen uit dat hij weer bij hem terugkwam. AS Roma heeft daarna een privéjet laten vliegen naar Mykonos, waarna we een rondleiding op de club kregen.”

Ook Di Francesco onderbrak zijn vakantie vervolgens om op kantoor te praten over een contract voor de drievoudig Oranje-international. “Dat was een geweldige ervaring. Alles is er ook zo groot. Echt overweldigend. Het totaalplaatje voelde goed en Rick tekende er vrij snel voor vijf seizoenen." Bij de transfer van de Schoonhovenaar werd een vast bedrag van 14 miljoen euro overgemaakt naar Rotterdam.

Twijfels
Via bonussen kan dat bedrag nog oplopen. Inmiddels heeft Rick ook al een huis gevonden, net buiten Rome. Daar gaat hij wonen in het appartement waar oud-Ajacied en huidig Barcelona-speler Thomas Vermaelen vorig seizoen verbleef.

"Nadat Fred Rutten hem ooit op rechtsback zette twijfelde hij of dat wel echt goed voor hem was. Inmiddels speelt hij bij een internationale topclub en zijn we super trots op hem. Maar ook op zijn broer, voor wie ook een hoop nieuw is. We hopen volgend seizoen elk thuisduel van hem te kunnen bezoeken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden