KlasseKeepers Kanjer 2017 is voor Lex Kramers
KlasseKeepers Kanjer 2017 is voor Lex Kramers regio-voetbal.nl

KlasseKeepers Kanjer 2017 is voor Lex Kramers

Nieuws 24 keer gelezen

WOUDRICHEM - De Klassekeepers Kanjer 2017 is naar Gorinchem gegaan. Waar Lex Kramers, de doelverdediger van VV Woudrichem, woont. Zijn zaterdagvereniging werd kampioen van de Derde Klasse D District Zuid I. Met slechts zes tegendoelpunten is Lex Kramers Neerlands minst gepasseerde doelman van 2016-2017. Wat is het geheim achter zijn grootste triomf ooit?

Het is frappant dat een doelman uit de Derde Klasse het minst van alle keepers in Nederland de bal moest nakijken in 2016-2017. Meestal valt die eer te beurt aan doelverdedigers uit de Vierde- of Vijfde Klasse. Het zegt veel over het seizoen van VV Woudrichem. De mannen van Leon Elands voetbalden als een ‘bolwerk’. Wat perfect aansloot bij de naam van hun Sportpark: ‘Het Bolwerk’.

Na negen seizoenen keert VV Woudrichem als terechte kampioen van de Derde Klasse D terug naar de Tweede Klasse. Het was niet alleen voor goalie Lex Kramers meer dan een heerlijk hoogtepunt: “Dit was voor mij het beste seizoen ooit èn voor de club statistisch gezien ook. Nog nooit werd er maar één keer in een seizoen verloren, scoorde Woudrichem zoveel en waren er zo weinig tegengoals: 83-6."

"Het succes is een prettige samenloop van omstandigheden. We hebben goede voetballers, harde werkers met veel voetballend vermogen en een trainer die ons veel verantwoordelijkheid geeft en stimuleert om ver van de goal te spelen. Vooral dat laatste was voor mij natuurlijk fijn. Met vroeg storen en volle bak gaan, een achterhoede die goed kan opbouwen, hadden tegenstanders in onze Derde Klasse veel moeite. En als je Danny Schaap, onze rechtermiddenvelder die door de supporters terecht tot speler van het jaar werd uitgeroepen, in de ploeg hebt, kan je alleen maar genieten”.

[[{"fid":"40885","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Maarten Omvlee)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Maarten Omvlee)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Maarten Omvlee)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Buffon-fan
De zevenentwintigjarige doelman beseft dat de eer van de KlasseKeepers Kanjer 2017 het hele team en de staf toekomt. En ook zijn vervangers verdienen zeer zeker een historische handdruk. Want van de vierentwintig competitieduels keepte de Buffon-fan er twintig. In de eerste wedstrijd stond niet voormalige eerste keus, Gerard de Joode, in het doel, maar Christiaan van Drunen. Lex’ concurrent De Joode had de concurrentiestrijd verloren en dientengevolge zijn handschoenen met pensioen gestuurd. Van Drunen, normaal gesproken bestemd om in het derde elftal te keepen, vulde het gat na het wegvallen van De Joode op en hield het doel van VV Woudrichem-1 knap schoon bij Zuilichem: 0-4.

Door een knieblessure, een nachtelijk toiletbezoek veroorzaakte een val van de trap, pieste Lex vlak voor de winterstop twee keer naast de pot. Uit bij SSC’55 (0-4) en thuis tegen Haaften (2-0) keepte opnieuw Christiaan van Drunen. In de voorlaatste wedstrijd, uit bij Haaften (0-1), stond A1-keeper Sam van Giessen tussen de palen. De twee vervangers hielpen de geboren en getogen Meerkerker met hun cleansheets dus ook aan het clubrecord.

Heel blij
De keeper die vorig jaar nog bij het Gorcumse Unitas Zaterdag-1 onder de lat stond, wordt vanwege deze historische prestatie, door de buitenwacht wel gezien als de succesvolle spil. Regioblad ‘De Stad Gorinchem’ maakte met de invoering en uitreiking van de ‘Lex Kramers Bokaal’, op 23 juni, van de goedlachse goalie een trotse trendsetter. Vanaf nu gaat die trofee elk seizoen naar de minst gepasseerde amateurdoelman van de regio Gorinchem, Werkendam en Woudrichem. “Zoals gezegd, het is een compliment voor onze hele ploeg en onze coach. Maar ik kan niet ontkennen dat ik heel blij ben dat ik de geschiedenisboeken in ga. Over veertig jaar hoop ik er nog eens op aangesproken te worden”.

Het uitgebreide interview is verder te lezen via de volgende link: www.klassekeepers.com/ijskonijn-lex-kramers-grijpt-goemaatjes-klassekeepers-kanjer-2017/

KlasseKeepers Kanjer 2017 is voor Lex Kramers
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden