Trainer Ronald Klinkenberg: 'Kracht van DCV is teamgeest'
Trainer Ronald Klinkenberg: 'Kracht van DCV is teamgeest' regio-voetbal.nl

Trainer Ronald Klinkenberg: 'Kracht van DCV is teamgeest'

Nieuws 7 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – DCV kan de borst natmaken in de eerste klasse B, maar dat zijn ze wel gewend in het Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel.

,,Succes komt ons niet aanwaaien. Daar moeten we flink voor buffelen”, weet trainer Ronald Klinkenberg. ,,Onze kracht is de teamgeest. Die is nog nooit zo goed geweest.”

Klinkenberg spreekt van het een zeer sterke indeling. ,,We zullen we het zwaar krijgen. Een jaartje rijpen en veel investeren in jezelf is mijn advies naar de spelersgroep, Niemand heeft ooit in de eerste klasse gespeeld, behalve doelman Bobby Janssen met Heinenoord. Bobby is daarom een belangrijke pilaar in de selectie. Dat hebben we vorig jaar reeds gezien. Mentaal zijn we ijzersterk. Dat hebben we bewezen met een fysiek sterke groep. Tactisch moeten we anticiperen op een niveau hoger. Bang zijn we niet. Een voorspelling is onmogelijk. Pas na zeven wedstrijden weet je hoe de verhoudingen liggen. DCV heeft er veel zin in en wat kan ons gebeuren? DCV kent geen druk.”

Handhaving
Middenvelder Guido van Oijen is dezelfde mening toegedaan, ,,Ik ken niet alle clubs uit 1B heel goed, maar het lijkt een mooie afdeling met een aantal sterke ploegen als Brielle, SC Feyenoord, Heerjansdam en Kloetinge. Ik denk dat wij ons in eerste instantie op handhaving moeten richten en denk dat dit streven een reële verwachting is. Zeker gezien het verloop van het afgelopen seizoen”, aldus de assistent-arts chirurgie.

Verdediger Nick Cornelisse meent dat DCV zich op elke tegenstander moet focussen. ,,We zitten in de zwaarste afdeling, dat is duidelijk. Onze kracht ligt op het aanpassen aan de tegenstander. Als dat lukt, komt het vanzelf goed.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden