‘Verfrissende poule voor Nieuw-Lekkerland’
‘Verfrissende poule voor Nieuw-Lekkerland’ regio-voetbal.nl

‘Verfrissende poule voor Nieuw-Lekkerland’

Nieuws 2 keer gelezen

WEST-ALBLASSERWAARD - Er werd met spanning naar uitgekeken door de streekclubs, maar nu is 'ie er: de competitie-indeling voor voetbalseizoen 2017-2018.

In de eerste klasse B wacht Nieuw-Lekkerland een uitdagend seizoen met sterke poulegenoten. “Ik ben er enthousiast over”, reageert trainer Ronald Hulsbosch. “Onze overstap naar district West 2 zorgt er in ieder geval dat we een aantal nieuwe tegenstanders gaan ontmoeten. Ik vind dat verfrissend.”

Hulsbosch hoopt met zijn team in het linkerrijtje terecht te komen én te eindigen. “Dat zou echt een knappe prestatie zijn met onze voor een groot gedeelte nieuwe ploeg. Dit is namelijk een sterke afdeling. SC Feyenoord zie ik als de titelfavoriet, maar ook van clubs als Brielle en Deltasport verwacht ik het een en ander. DCV, Bruse Boys en Heerjansdam zullen het naar mijn mening lastig krijgen. Maar goed, misschien pakt het straks allemaal heel anders uit. Het blijft koffiedik kijken hè.”

Papendrechtse derby
In de 2e klasse F zien we komende seizoen de derby tussen Drechtstreek en Papendrecht weer op het programma staan. Voor beide teams lijkt er wat te halen in deze afdeling. Drechtstreek kwam versterkt uit de overschrijvingsperiode en moet geacht worden een rol te spelen in het linkerrijtje. Papendrecht zou ook wel eens kunnen verrassen. Tot de directe titelfavorieten behoren beide teams overigens niet. 

Optimisme
Edward Knook kan niet wachten tot hij zijn De Zwerver-selectie kan laten starten met de voorbereiding op een interessant competitiejaar. “De Kinderdijkers zijn ingedeeld in 3C, een ‘Zuid-afdeling’ met tal van regioclubs. “Mooie poule”, vindt de coach die in de slotfase van het voorbije seizoen Jan Verveer opvolgde als hoofdtrainer. “Het is altijd geweldig om tegen strekderby’s met De Alblas en Streefkerk uit te vechten. En nu komt Alblasserdam daar nog eens bij.”

Voor Knook zijn Vuren, Schelluinen, DFC nieuw. “Ik ben benieuwd wat deze teams gaan brengen. Voort De Zwerver is duidelijk dat we in het linkerrijtje willen spelen. Dat zijn we ook aan onze stand verplicht. We hebben ons kwalitatief versterkt. Dat zorgt voor optimisme, maar ik pas ervoor om veel druk op de spelersgroep te leggen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 5 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 5 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 6 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 14 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 14 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 19 uur geleden