Vierde elftalspelers van NOAD’32 halen geld op voor ziek Pools jongetje
Vierde elftalspelers van NOAD’32 halen geld op voor ziek Pools jongetje regio-voetbal.nl

Vierde elftalspelers van NOAD’32 halen geld op voor ziek Pools jongetje

Nieuws 12 keer gelezen

WIJK EN AALBURG - Een uitje en daar een goed doel aan koppelen. De vierde elftalspelers van NOAD’32 voegden vorig weekend de daad bij het woord. Zij verbleven drie dagen lang in het Poolse dorpje Lobzenica en speelden er niet alleen een voetbalwedstrijd, maar konden tevens een bedrag van 1425 euro overhandigen aan de ouders van de 6-jarige Pawel Pawlowski die aan leukemie lijdt.

“Robert Biniak is een speler van ons team. Hij komt uit Polen en woont in Wijk en Aalburg. Het idee was een wedstrijd in zijn dorp in Polen te spelen als een soort uitje voor ons team”, vertelt NOAD-speler en aanvoerder Gerard van der Velden. “De burgemeester van Lobzenica kwam dat aan de weet. Hij nodigde ons vervolgens uit een soort benefietwedstrijd te komen spelen voor de zieke Pawel. Daar zijn we op ingegaan.”

Gemeente
Voor de NOAD-spelers was dat het sein om niet met lege handen naar Polen af te reizen. “We hebben een inzamelbox in ons clubgebouw geplaatst, sponsors gezocht, bloemen verkocht en op de jaarmarkt gestaan. Uiteindelijk hebben we een bedrag van in totaliteit 1425 euro bij elkaar gesprokkeld en daar overhandigd”, vervolgt Van der Velden. “Burgemeester Naterop van onze gemeente kreeg er ook nog lucht van en schreef een brief in het Pools aan zijn Poolse collega en doneerde namens de gemeente ook een bijdrage.” 

Welkom geschenk
Voor de ouders van het jongetje Pawel was het een welkom geschenk. Van der Velden: “Pawel moet elke dag naar het ziekenhuis. En het is niet zo als bij ons. Die mensen moeten heel veel van de behandelingskosten zelf betalen. Het bedrag dat wij hebben overhandigd staat daar gelijk aan wel drie maandsalarissen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden