Boze clubs willen zich beraden op toekomst amateurvoetbal
Boze clubs willen zich beraden op toekomst amateurvoetbal regio-voetbal.nl

Boze clubs willen zich beraden op toekomst amateurvoetbal

Nieuws 28 keer gelezen

REGIO - De amateurclubs en de KNVB dreigen uit elkaar te vallen. De clubs uit voornamelijk de derde divisie en de hoofdklasse hebben in een brief aan de KNVB laten weten niet akkoord te gaan met de indeling voor komend seizoen en de vijf beloftenelftallen in de derde divisie (za). De clubs stellen zich eventueel te beraden op ‘de toekomst van het amateurvoetbal’, meldt Voetbal Rotterdam.

De KNVB zit in haar maag met de beloftenelftallen. Door diverse promoties en degradaties zijn er teveel ‘zondagploegen’ en dienen zij te schuiven naar een andere speeldag. Vorige week werd door de ploegen al het ‘weekendvoetbal’ afgeschoten en deze week liet de KNVB weten vijf beloftenelftallen in de derde divisie (za) te plaatsen.

Eigen schuld
De clubs vinden dat het huidige indelingsprobleem de KNVB over zichzelf heeft afgeroepen door de voetbalpiramide inclusief de instroom van beloftenteams er door te drukken, tegen de wil van een grote meerderheid van de belanghebbende amateurverenigingen. Dat stelt SV Spakenburg in de brief die het namens het grootste gedeelte van de clubs heeft gezonden.

Mogelijk verdere stappen
De afzenders van de brief vernemen graag van de KNVB hoe de voetbalbond dit naar tevredenheid van alle partijen denkt te gaan oplossen. “Zo niet dan beraden we ons over mogelijke verdere stappen, samen met de verenigingen die zich hebben aangesloten bij de eerdergenoemde brief m.b.t. de nieuwe instroom.”

Besluit
Aanstaande woensdag komen alle clubs bij elkaar in Zeist. Dan wordt de nieuwe indeling en de verdeling van de beloftenelftallen bekend gemaakt. Daarmee houdt het nog niet op, want na komend seizoen worden er nog meer beloftenelftallen aan de voetbalpiramide toegevoegd. Ook daar is enorm veel weerstand tegen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden