Extra promotiekans voor Bergambacht?
Extra promotiekans voor Bergambacht? regio-voetbal.nl

Extra promotiekans voor Bergambacht?

Nieuws 18 keer gelezen

REGIO - Negen clubs gaan zaterdag 24 juni in toernooivorm strijden om een resterend ticket in de derde klasse. Mogelijk zit Bergambacht, dat de laatste nacompetitiewedstrijd tegen Floreant niet speelde omdat de poulewinnaar al bekend was, bij dit negental.

Er is nog een plaats te vergeven in de zaterdag derde klasse. De KNVB had aanvankelijk een beslissingsduel in gedachten tussen Oegstgeest en Linschoten. Diverse andere clubs, die ook meenden daar recht op te hebben, protesteerden via hun advocaat Richard van der Zwan. Het duel werd uitgesteld en de KNVB besloot vervolgens de opengevallen plek ‘vrij’ te laten.

Dus starten in de zaterdag derde klassen met een club minder. De negen nummers twee, Floreant of Bergambacht, Hekelingen, Linschoten, Oegstgeest, Rockanje, Rohda’76, Oud-Beijerland, Spartaan’20 en sv Looduinen, konden zich daarbij niet neerleggen en advocaat Richard van der Zwan richtte zich woensdag per brief (e-mail) tot de KNVB met verwijzing naar jurisprudentie en verzocht namens de negen clubs om voor 1 juli alsnog een toernooi of desnoods een strafschoppenserie te plannen om toch één vereniging de opengevallen plaats in de derde klasse te laten innemen, meldt Haaglanden Voetbal.

Kort geding
Van der Zwan: ,,Ik heb tevens namens de negen clubs laten weten, dat als de KNVB daartoe niet bereid was, ik een kort geding zou opstarten. Nog geen uur later kreeg ik telefonisch de mededeling dat de KNVB akkoord ging met het verzoek en er komende zaterdag een toernooi wordt gespeeld (aanvang 13.00 uur) met als inzet één plaats in de derde klasse.”

De locatie zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt, alsmede het reglement voor dit toernooi. Mocht die locatie niet gevonden worden, dan zal bij loting de accommodatie van één van de negen clubs gekozen worden.

UPDATE
* Bergambacht heeft Floreant benaderd om de vervallen wedstrijd donderdagavond 22 juni alsnog te spelen in Bergambacht. De KNVB is van dit verzoek op de hoogte. Van de kant van Floreant is nog geen reactie ontvangen.

* Linschoten ziet af van deelname aan het promotietoernooi.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden