Bram Blom leidde vv Papendrecht door roerige periode
Bram Blom leidde vv Papendrecht door roerige periode regio-voetbal.nl

Bram Blom leidde vv Papendrecht door roerige periode

Nieuws 137 keer gelezen

PAPENDRECHT - Bram Blom is gestopt als voorzitter van voetbalvereniging Papendrecht. Vorige week droeg hij 'de hamer' over aan zijn opvolger. "Ik heb dan net de 25 jaar in het bestuur niet volgemaakt. Ach, het is precies goed zo. Dit is een prima moment om met het voorzitterschap te stoppen."

"De club wil de komende tijd een aantal veranderingen doorvoeren en een nieuw beleidsplan ontwikkelen. Bij een aantal zaken plaats ik wat vraagtekens, al moet je dat ook niet al te zwaar opvatten. Duidelijk is voor mij wél dat het goed is dat iemand anders de kar gaat trekken. Hans Jonker wil dat graag doen en is mijn inziens een goede en gemotiveerde kandidaat met een Papendrecht-hart. Bovendien: nieuw bloed is goed voor de club."

Emoties
Bram Blom (62) leidde vv Papendrecht dertien jaar als preses. De periode ervoor was hij jeugdleider, coördinator D-jeugd en (elf jaar) jeugdvoorzitter. Leiding geven aan vv Papendrecht was niet altijd even gemakkelijk, zeker niet in de periode waarin de vereniging het prestatievoetbal van de zondag naar de zaterdag overhevelde en er heel wat emoties opborrelden.

"Dat hakte er flink in met zowel voor- als tegenstanders met wie je te maken kreeg. Het wás natuurlijk ook niet niks, dat besefte ik me ook. Het zondagvoetbal was een instituut, er werden hier prachtige duels gespeeld op het hoogste amateurniveau. Om vervolgens in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal te belanden. Een enorme overgang."

Schuld
"Tegelijkertijd kampten we met een forse schuld die moest worden afgelost. Het was heftig en leidde tot aardig wat slapeloze nachten, maar we hebben het met z'n alleen overleeft. Ik ben nog altijd dankbaar voor de steun die ik destijds kreeg van mijn voorganger Ad Matena, Peter Michielsen en verschillende andere mensen binnen de club. Blij ben ik ook dat ons eerste zaterdagelftal al snel promoveerde en uiteindelijk in de tweede klasse terechtkwam. En ronduit opgelucht ben ik dat het team zich dit seizoen na een mooie inhaalrace tóch nog heeft weten te handhaven op dat niveau."

Communicatief
Bram Blom zal de geschiedenis ingaan als een voorzitter met uitstekende communicatieve vaardigheden en een grote mate van geestelijke lenigheid.

"Ik ben als verenigingsman vooral 'bemiddelend ingesteld'", glimlacht hij. "Om de simpele reden dat je binnen een club vooral te maken hebt met vrijwilligers. Mijn voorgangers Teus Punt en Ad Matena waren wat steviger in hun aanpak. Vooral Ad heeft 'niet lullen maar poetsen' hoog in het vaandel staan. Ik heb hem altijd gewaardeerd om zijn eerlijkheid. Hij verdient sowieso alle lof voor wat hij voor vv Papendrecht heeft gedaan én betekend. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Ook Bram Blom. Ik heb het voorzitterschap dertien jaar voor mijn rekening genomen. Dat past wel bij mij. Als ik ergens instap is dat nooit voor de korte termijn. Zolang ik met plezier de trap af ging richting sportpark Slobbengors, dan was het goed. En ik héb die afdaling altijd met een prettig gevoel gemaakt, zelfs in tijden waarin de vereniging in onrustig vaarwater verkeerde."

"Er is best veel gebeurd in mijn periode als voorzitter. En ik heb ongetwijfeld dingen niet goed gedaan of verkeerd aangepakt. Eén ding vond ik jammer: dat een door mij gelanceerd en met tekeningen uitgewerkt plan voor een nieuw sportpark als volstrekt onhaalbaar werd weggezet. Er had meer mee gedaan moeten worden."

Businessclub
Niemand hoeft bang te zijn dat Bram Blom na inlevering van zijn voorzittershamer uit zicht verdwijnt. "Er is mij gevraagd om de businessclub te gaan leiden", zegt hij. "Dat sluit mooi aan bij wat ik al eerder zei tegen het bestuur: als jullie op prijs stellen dat ik wat voor de vereniging blijf doen én iets kan doen wat mij me past, dan wil ik daar met alle plezier op storten. Ik zie mogelijkheden om de Businessclub weer wat meer kleur op de wangen te bezorgen. Een leuke, nieuwe uitdaging. Zo zie ik dat."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 5 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 6 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 22 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00