Vier nieuwe spelers voor DCV, maar geen keeper(s)
Vier nieuwe spelers voor DCV, maar geen keeper(s) regio-voetbal.nl

Vier nieuwe spelers voor DCV, maar geen keeper(s)

Algemeen 6 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De selectie van DCV wordt voor het nieuwe seizoen versterkt met vier spelers. Naast Mustafa Dogan, spits van Spartaan '20, hebben Bas Kranenburg (Capelle), Sven Hentzen (Spirit) en Auke Meijer (Excelsior R) zich gemeld in het Waalplantsoen.

Daarentegen raakt de kersverse eersteklasser aanvoerder Tim van Diejie kwijt. Hij gaat in een lager elftal van Dilettant voetballen. Ook Fabio Vrolijk en Maurice Klinkenberg stoppen. Tweede doelman Ian Luthart vertrekt naar de amateurs van Excelsior en Serdar Kolay zoekt zijn heil bij Poortugaal.

Werken
Trainer Ronald Klinkenberg had Van Diejie, Kolay en Luthart er graag bij gehouden. ,,Serdar speelde prima voor de winterstop, raakte geblesseerd en keerde niet meer terug. Hij moest regelmatig op zaterdag werken. In ons type spel was Serdar een perfect aanspeelpunt bij counters. Gelukkig heeft Alex van Veen die rol overgenomen. Hij was in de nacompetitie in topvorm. Tim van Diejie zet er in mijn ogen wat vroeg een punt achter zijn loopbaan. Als 30-jarige had hij zeker nuttig kunnen zijn in de eerste klasse, maar hij wil van alle verplichtingen af. Lastig is het om keepers te vinden voor het nieuwe seizoen. Bobby Janssen was het afgelopen jaar een voortreffelijk slot op deur. Hem mag straks niets overkomen, want dan hebben we een groot probleem.”

Saamhorigheid
Klinkenberg slaapt er niet minder van. ,,De groep is geweldig. Ik heb nog niet eerder zoveel saamhorigheid meegemaakt in mijn trainersloopbaan. Laatst zijn we met de voltallige selectie met twee boten over de Maas gaan varen en hebben de dag afgesloten met een barbecue. Sfeer telt zeker mee als je je in de eerste klasse wil handhaven. We zitten aan ons plafond qua kracht en sterkte, maar hadden promotie niet willen missen. We gaan in september onbevangen de competitie in.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 13 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45