Ruud en Sander Vink zwaaien af bij SV Meerkerk
Ruud en Sander Vink zwaaien af bij SV Meerkerk regio-voetbal.nl

Ruud en Sander Vink zwaaien af bij SV Meerkerk

Nieuws 413 keer gelezen

MEERKERK • SV Meerkerk neemt donderdagavond 15 juni afscheid van Klaas-Jan van Zessen, Koen Vermeer, Wilmar van Bruggen, Ruud Vink en Sander Vink. Na een onderling toernooitje worden herinneringen opgehaald.

"Zeker te weten", hebben Ruud en Sander Vink (geen familie) al voorpret. "Vooral onze trainingskampen in Koudekerke waren jaarlijkse hoogtepunten. Zo hebben we ooit een bommelding in scène gezet. Overal plaatsten we bordjes met daarop de mededeling dat het strand onbereikbaar was. De in het hotel aanwezige toeristen zagen hun wandeling door de duinen niet doorgaan. Onze trainer John Vink gelaste zijn duurloop af, dat vonden wij niet erg..."

Ruud grinnikt. "Marcel van Steenis stelde een boetepot in. Degenen die te laat bij het ontbijt verschenen, moesten een tientje betalen. Op zaterdagochtend gooide ik er 20 euro in, ook voor de volgende ochtend. Marcel keek raar."

Luciferhoutjes
Gevoetbald werd er ook. "Ik heb nog met ervaren mannen als Joan van Klij en André 'witte' de Groot gevoetbald. Een halfjaar, want toen kwamen er maar liefst 22 A-junioren over. Nico Vuurens had de talenten voor het uitkiezen. De eerste jaren, ook onder John Vink, lukte het nog niet om te promoveren. We waren te jong en hadden beentjes als luciferhoutjes. Daarna kwamen de gloriejaren. Zonder puntverlies promoveerden we naar de derde klasse. En via twee succesvolle nacompetities speelden we begin van deze eeuw in de eerste klasse", herinnert Sander (35) zich.

"John Vink had een makkie. We kwamen allemaal trainen en wonnen alles. Ook de nummers 12 tot en met 15 waren tevreden met hun rol. Met de finale tegen NSVV in Heerjansdam als hoogtepunt. Ik scoorde toen twee keer. In de nacompetitie was ik altijd op mijn best, behalve tegen De Zwerver op Molenvliet. Toen raakte ik een paar keer de paal en degradeerden we - als onervaren ploeg - na een jaar weer uit de eerste klasse", aldus Ruud (34).

Tennisbal
Ruud bleef het geelzwart trouw. "Als we ooit waren afgezakt naar de vierde klasse, dan was ik misschien wel ingegaan op de belangstelling." Sander vertrok wel. "Voor een riant salaris, als studerende vader, speelde ik vier seizoenen bij SteDoCo. Na een jaar Sliedrecht keerde ik drie jaar geleden terug."

De vele wedstrijden hebben hun tol geëist. "Ik kan op zondag niet met mijn dochters spelen", sipt Ruud. "Op donderdag kan ik pas weer fatsoenlijk trainen", vult Sander aan, die vanaf het nieuwe seizoen zijn huidige trainer Theo de Boon gaat assisteren bij NIVO Sparta. "Ik raak voorlopig alleen een tennisbal aan", knipoogt Ruud.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden