Pieter Tuns: 'Ze voelen dat het nog niet gedaan is'
Pieter Tuns: 'Ze voelen dat het nog niet gedaan is' regio-voetbal.nl

Pieter Tuns: 'Ze voelen dat het nog niet gedaan is'

Nieuws 3 keer gelezen

AALST - Roda Boys kreeg in het eerste treffen met DBGC thuis in extremis een flinke kater te verwerken. Daardoor telt zaterdag in Oude-Tonge enkel de winst.

Afgelopen zaterdag, kwart over vier. De spelers van de thuisploeg sjokken met het schaamrood op de kaken naar de kleedkamer, terwijl DBGC en haar fanatieke aanhang het eigen clublied over sportpark De Maaskant laten schallen. De formatie uit Oude-Tonge sleepte een paar minuten geleden in de blessuretijd de overwinning binnen en dat komt hard aan in Aalst. Temeer omdat Roda Boys nagenoeg de hele wedstrijd onder controle had. 

Het stemt tot grote tevredenheid bij DBGC'er Robert Koster, die grif toegeeft dat de overwinning niet helemaal terecht is: "Het is een beetje gestolen, maar dat zijn wel de lekkerste overwinningen. Aan de andere kant; wij hebben zelf heel weinig weggegeven. Ik verwachtte een gelijkwaardige tegenstander en dat klopte ook wel. Zij zijn niet beter dan wij." 

Haalbaar
Daar denkt Roda Boys-trainer Pieter Tuns wezenlijk anders over: "Het voetbal was van ons. Zonder honderd procent kansen te krijgen, zijn we negentig minuten de baas geweest. We waren beter, maar we verliezen wel. Zij juichen, dat snap ik, maar echt gerust kunnen ze niet zijn", beschouwt Tuns alvast voor op de wedstrijd van zaterdag.

Zijn ploeg moet op het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee winnen om in de race te blijven om promotie naar de eerste klasse. Een duidelijke en volgens de trainer ook haalbare doelstelling: "Dit is een teleurstelling voor de jongens, maar ze voelen dat het nog niet gedaan is. Zaterdag zullen we waarschijnlijk weer de wedstrijd moeten gaan maken en dan moeten we het geluk mee hebben dat we op voorsprong komen. Wanneer we daar weer de bovenliggende partij zijn, zouden we dan verliezen? Nee, dat denk ik niet en daar heb ik alle vertrouwen in."

Plaag
Nils Loef deelt die mening. De 19-jarige watervlugge aanvaller was in de competitie een plaag voor menig verdediging en die vorm trekt hij ook met verve in de nacompetitie door. Tot doelpunten of assists leidden zijn acties tegen DBGC tot zijn teleurstelling niet: "De eindpass was vandaag te vaak niet goed. Dat moet zaterdag beter. Als we daar weer zo beginnen en gelijk de druk erop houden, dan weet ik zeker dat we twee keer moeten kunnen scoren", aldus Loef, die na de laatste competitiewedstrijd werd bekroond met de prijs voor speler van het seizoen.

Hij ziet het als een eer, maar tegelijkertijd als bijzaak: "Da's natuurlijk een mooie prijs, maar dat was vorige week. Nu is er nog één belangrijke week waar ik mee bezig ben en ik hoop dat we daar nog twee weken aan vast kunnen plakken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 27 minuten geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 1 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 17 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 18 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00