Herovina kan thuis promoveren
Herovina kan thuis promoveren regio-voetbal.nl

Herovina kan thuis promoveren

Algemeen 2 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Herovina kan zaterdag op eigen terein tegen Good Luck na de eerdere 0-2 winst in Raamsdonksveer naar de derde klasse promoveren. Voor Vuren wordt dat in Zuilichem na de 0-1 thuisnederlaag veel lastiger. SC Everstein moet zich in Everdingen tegen vierdeklasser Rimboe na de 0-3 zege in Brabant juist in de derde klasse kunnen handhaven.

In het zondagvoetbal is Beesd aardig op weg om voor het tweede jaar op rij via de nacompetitie de plaats in de vierde klasse te redden. Na de 2-4 overwinning in Wadenoijen moet Beesd zondag thuis de klus kunnen klaren.

Herovina-Good Luck
Herovina staat op de drempel van de derde klasse. De beslissende stap zal in Herwijnen zaterdag echter zonder drie geschorste basisspelers moeten worden gezet. De aanvallers Kevin Steenbruggen en Jesse van Vliet en verdediger Wouter Schram mogen na hun fatale gele kaart in Brabant niet meedoen. Vooral de productiviteit van topscorer Steenbruggen en Van Vliet, die samen in dit competitieseizoen bijna dertig goals maakten, zal node worden gemist.

Toch moet Herovina na de 0-2 uitzege het karwei kunnen afmaken. In Herwijnen bleef Herovina voor de reguliere competitie met negen zeges en drie remises immers ongeslagen. Zelfs een nederlaag met slechts één goal verschil is zaterdag voor Herovina al genoeg. Daar zal de thuisclub het echter niet op willen laten aankomen.

Opvallend is wel dat vorige week alle nacompetitieduels voor een plaats in de derde klasse door de bezoekende ploeg werden gewonnen. Zo doorslaggevend is het terreinvoordeel kennelijk ook weer niet. Het gehavende Herovina is dus gewaarschuwd. Good Luck strijdt in haar slotduel ook voor haar laatste kans voordat de Brabantse ploeg samen met plaatsgenoot Veerse Boys in een nieuwe fusieclub RFC zal opgaan. Scheidsrechter in Herwijnen is zaterdag arbiter Stefan van Westing uit Rosmalen.

Zuilichem-Vuren
Vuren krijgt in Zuilichem een laatste promotiekans. Dan moet er zaterdag wel worden gewonnen. Hopelijk voor Vuren is regiotopscorer Bart Muilenburg in deze return wel in vorm. Samen met Kevin Meerens, Bas van der Vliet en Damian Vogel heeft Vuren dan, net als Zuilichem overigens, offensieve kwaliteit genoeg in huis. In de reguliere competitie maakte dat Vurense kwartet liefst 46 goals.

Zuilichem heeft echter na de eerdere 0-1 zege wel de beste uitgangsstelling en wil net als vorig seizoen tegen Peursum ook nu via de nacompetitie degradatie ontlopen. De start van Zuilichem was vorige week goed. Voor het tweede jaar op rij blijken de derdeklassers in deze nacompetitie voor hun handhaving tot nu toe steeds sterker dan de promotiebeluste vierdeklassers te zijn. De vraag is of Vuren zaterdag deze trend kan doorbreken. Zuilichem zal er zeker een stokje voor willen steken.

SC Everstein-Rimboe
Na een erg matig seizoen kan SC Everstein de plaats in de derde klasse tegen Rimboe thuis alsnog redden. Door de 0-3 winst in Wouwse Plantage met twee doelpunten van Robbie de Roos staat SC Everstein er gunstig voor. Bovendien maakte vierdeklasser Rimboe zaterdag in Brabant zeker geen sterke indruk, mede door het ontbreken van bijna de complete voorhoede. Met het treffen van deze tegenstander mag SC Everstein in de nacompetitie beslist niet klagen.

In Everdingen ligt handhaving in de derde klasse zaterdag bijna voor het grijpen. Die unieke kans mag SC Everstein niet onbenut laten, zelfs als Rimboe ditmaal wel wat beter voor de dag zou komen.

Beesd-Wadenoijen
Beesd kan in het zondagvoetbal na een moeizaam seizoen toch nog vierdeklasser blijven. Na de 2-4 winst in Wadenoijen is redding nabij. Toch zal Beesd de opgave niet te licht mogen opnemen want Wadenoijen maakte afgelopen zondag vooral voor rust een goede indruk. En zo overtuigend presteert Beesd zelf thuis in dit seizoen nu ook weer niet, want na de winterpauze werd op eigen veld slechts eenmaal gewonnen.

Net als klassegenoot RKTVC staat Beesd er echter door een zege met twee goals verschil in de eerste partij wel gunstig voor. Het verschil in kwaliteit tussen de vierde en de vijfde klasse is nog altijd duidelijk. Dat moet Beesd tegen Wadenoijen kunnen benutten voor definitieve handhaving in de vierde klasse. Een terugval naar de kelder van het zondagvoetbal zou ook ver beneden de stand van een grote vereniging als Beesd zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 1 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 2 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 3 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 3 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 5 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 7 uur geleden