SteDoCo treft in DOVO een geduchte tegenstander
SteDoCo treft in DOVO een geduchte tegenstander regio-voetbal.nl

SteDoCo treft in DOVO een geduchte tegenstander

Nieuws 4 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Voor SteDoCo begint komende zaterdag de finaleronde van de nacompetitie, waarin DOVO de tegenstander is.

Inzet is een plaats in de derde divisie, oftewel: handhaving in het geval van SteDoCo, maar promotie in het geval van DOVO.

SteDoCo treft in de bekende club uit Veenendaal een geduchte tegenstander, zoveel is zeker. DOVO werd tweede in de hoofdklasse B, achter ACV. De ploeg van trainer Gert Kruys haalde 9 punten meer dan CSV Apeldoorn, waarmee SteDoCo dinsdagavond pas in de verlenging afrekende na een narrow escape in de reguliere speeltijd.

SteDoCo speelt zaterdag 27 mei uit. De return is een week later in Hoornaar.

Nieuw-Lekkerland
Nieuw-Lekkerland tracht zich te handhaven in de 1e klasse C. De uitwedstrijd tegen Den Bommel werd vorige week gewonnen, al verzuimde Lekkerland ruim(er) afstand te nemen. Maar op eigen veld moeten de groenwitten deze klus kunnen klaren, ook al presteerde Den Bommel dit seizoen buitenshuis beter dan thuis. In de finaleronde wacht vervolgens DBGC of Roda Boys.

De Alblas, Arkel en Schelluinen
De Alblas, ASV Arkel en Schelluinen spelen om promotie, maar dat gaat voor alle drie een moeilijk verhaal worden.

De Alblas verloor thuis met 1-3 van het toch niet bepaald imponerende GDC. Uit dat laatste put De Alblas moed. Kansloos zijn de manschappen van Michel de Raad (ex-GDC) niet, maar doorgaan naar de finaleronde zou wel een stuntje betekenen.

ASV Arkel ging met 1-3 onderuit tegen NEO'25. Een tikkie ongelukkig, dat wel. Doelman De Groot ging tweemaal niet vrijuit en terwijl de gelijkmaker in de lucht hing, viel de 1-3 aan de andere kant. Arkel zal dan ook zeker verwoede pogingen doen de plooien nog glad te strijken, temeer daar het elftal volgend seizoen zeker derdeklassewaardig is. De winnaar over deze twee duels speelt volgend seizoen 3e klasse.

Schelluinen heeft een wonder nodig om nog te promoveren. De kans dat de 1-5 thuisnederlaag tegen ZBC'97 in de return wordt weggepoetst, lijkt te verwaarlozen.

Gorinchem
In Gorinchem azen nog drie clubs op promotie. GJS moet het op eigen veld afmaken tegen Axel, na de 1-1 van vorige week. De winnaar van dit tweeluik speelt een aantrekkelijk finale-affiche tegen Nivo Sparta of Almkerk.

SVW bleef op eigen veld tegen Wieldrecht op 2-2 steken en deed zich daarmee tekort. De verwachting is dan ook dat het een spannende return gaat worden. De winnaar neemt het in het Pinksterweekend op tegen de winnaar van GDC-De Alblas.

Unitas-zondag klopte Emplina op verplaatsing met 0-1. De finaleronde lonkt dan ook voor het emsemble van trainer Rick Adjei.

Hardinxveld
Hardinxveld zal tegen NOAD'32 alles uit de kast moeten halen om een afzink naar de derde klasse te voorkomen. De Sluiswegbewoners beginnen met een 3-2 achterstand aan de return. De winnaar van Hardinxveld-NOAD'32 speelt de finaledubbel tegen de winnaar van Sleeuwijk-IFC.

www.regio-voetbal.nl/nieuws/programma-en-uitslagen-nacompetitie-zondagvoetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden