Code rood voor GRC 14, Almkerk, GDC en Altena
Code rood voor GRC 14, Almkerk, GDC en Altena regio-voetbal.nl

Code rood voor GRC 14, Almkerk, GDC en Altena

Nieuws 35 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – De spanning stijgt naar een climax voor een aantal clubs in het Land van Heusden en Altena op de slotdag van de competitie. Zo staan GRC 14, Almkerk, GDC en Altena allemaal op de rand van het ravijn.

GRC 14 staat negende, maar Nieuw-Lekkerland en LRC Leerdam hijgen in de nek van de fusieclub, die uit speelt tegen een SHO waarvoor niets meer op het spel staat. Almkerk staat er beroerder voor. De manschappen van trainer John Vink zullen wellicht een driepunter neer moeten zetten tegen het sterke Oranje Wit om in ieder geval nacompetitie voor degradatie te kunnen spelen.

GDC staat er niet florissant voor in de tweede klasse. Voor de Eethenaren telt alleen een driepunter tegen CDW om zich safe te spelen en dan nog heeft de ploeg uit Eethen het niet in eigen hand. Bij Altena staat de boel op instorten en dreigt degradatie naar de derde klasse. Lukt het zaterdag niet om bij Tricht te winnen, dan kunnen de Nieuwendijkers het haasje zijn, als concurrent Hardinxveld wel de punten pakt bij Brederodes.

Opwarmertje
In de tweede divisie heeft Kozakken Boys het doel bereikt. De tweede plaats mag er zijn en de Werkendammers zijn de beste amateurclub van Nederland. Zaterdag volgt de afsluiting bij en tegen FC Lienden.

Achilles Veen heeft de titel laten lopen in de hoofdklasse. De Veeners kunnen het ticket voor de derde divisie nog wel bemachtigen in de nacompetitie. Wat dat betreft zou winst tegen DFS een mooi opwarmertje zijn.

In de tweede klasse gaat het opgeveerde Wilhelmina’26 voor een (theoretisch) kansje op nacompetitie voor promotie. De Wijk en Aalburgers zullen zaterdag in elk geval zelf Heukelum moeten aftroeven. Maar ze beseffen ook wel dat GJS het nacompetitieticket niet zal laten lopen bij DeltaSports'95.

Nacompetitie 3D
Voor NOAD’32 en Sparta’30 kan het nog een mooie afsluiting worden. Beide ploegen hebben nog kans op nacompetitie. Alleen winst voor NOAD’32 telt tegen Leerdam Sport’55. Ook Sparta’30 moet eerst maar eens zien te winnen bij SVW.

Het klapstuk van de zaterdag in de derde klasse is de prestigeslag tussen kampioen Woudrichem en aartsrivaal Sleeuwijk. Woudrichem is uit op revanche voor de smadelijke nederlaag eerder in Sleeuwijk. De Sleeuwijkers, die de nacompetitie voor promotie ingaan,  zullen daar echter niet in mee willen gaan. Dus wacht een mooie klapper op het Bolwerk, met -dat dan weer wel- alleen de sportieve eer op het spel.

Zondag
Op zondag kan Be Ready de overwinning tegen SC Elshout gebruiken om het verblijf in de vierde klasse zelf zeker te stellen. HHC’09 is al veilig en moet Raamsdonk kloppen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 3 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 3 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 4 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 12 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 12 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 17 uur geleden