SteDoCo en Nieuw-Lekkerland opnieuw onder hoogspanning
SteDoCo en Nieuw-Lekkerland opnieuw onder hoogspanning regio-voetbal.nl

SteDoCo en Nieuw-Lekkerland opnieuw onder hoogspanning

Nieuws 15 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Met nog twee speelronden voor de boeg is de spanning voor een aantal Alblasserwaardse clubs enorm. Dat geldt zeker voor SteDoCo en Nieuw-Lekkerland, die het vege lijf moeten zien te redden.

Om te ontsnappen aan de nacompetitie heeft SteDoCo een Houdini-act nodig. Er wordt dus nogal wat gevraagd van Ton Vonk en Eric Plieger (die de taken van de opgestapte Virgil Breetveld waarnemen), maar vooral van de spelersgroep. Jong Almere City is de tegenstander. Een concurrent die in vorm is... Dat kan van SteDoCo niet worden gezegd. Zaterdagmiddag om kwart over vier zal er veel duidelijk zijn, waarbij SteDoCo ook nog angstvallig naar het slechts twee punten minder tellende Rijnvogels moet kijken.

Hoofdklasser Sliedrecht zal zich diep van binnen neergelegd hebben bij degradatienacompetitie. Maar zolang er leven is, is er hoop. Zeker met hekkensluiter FC Breukelen als tegenstander. Winst is dan wel noodzakelijk.

De winst van Nieuw-Lekkerland op Zuidland was bittere noodzaak, maar bracht de groenwitten zeker nog niet in veilige haven. Bij WNC is andermaal een goed resultaat nodig. Niet onmogelijk, wel lastig, want WNC is nog volop in de race voor de titel, al loopt het ook het risico overal naast te grijpen.

Papendrecht-Alblasserdam
Als Papendrecht vanavond het restant van het zaterdag gestaakte duel tegen Pelikaan tot een goed einde brengt, kan het nog ontsnappen aan directe degradatie. Spirit is dan de prooi waarop wordt gejaagd. Papendrecht moet dan sowieso zelf de reeds gedegradeerde streekgenoot Alblasserdam verslaan, maar dat zou geen probleem mogen zijn.

2F
Tweedeklasser GJS is aan een uitstekende serie bezig, maar heeft nog altijd niets. Maar als GJS blijft winnen, komt de beloning vanzelf. Het nog niet veilige Tricht is de volgende horde. Hardinxveld heeft zaterdag zo'n beetje de laatste kans om directe degradatie te ontlopen. Drie punten tegen Heukelum, broeder in nood, zijn een must. SV Meerkerk is veilig, maar moet de sportieve plicht doen tegen GDC, dat nog wel in de gevarenzone staat.

Bibberen
In 3C is de titelkoorts hoog. Kan Drechtstreek de kleine marge op Wieldrecht vasthouden? De Papendrechters spelen de lastige uitmatch tegen Ameide, dat vrijuit kan voetballen. Wieldrecht ontvangt HSSC'61, dat nog niet helemaal veilig is. De Zwerver-SC Everstein is een degradatieclash. Voor de Kinderdijkers is een gelijkspel al voldoende om de nacompetitie te ontlopen. Bij een nederlaag moeten de Kinderdijkers volgende week, als ze vrij zijn, bibberend toekijken. Bij De Alblas-EBOH en IFC-VVAC spelen geen belangen. De thuisclubs kunnen rustig naar de nacompetitie toewerken.

Het reeds gedegradeerde Unitas ontvangt in 3D thuis Sparta'30, dat nog niet helemaal veilig is. SSC'55-SVW is een duel om des keizers baard.

4D en 4E
Dan 4D, waarin nog allerlei belangen spelen. ASV Arkel reist naar koploper Herovina. Met het oog op plaatsing voor de nacompetitie mag Arkel eigenlijk geen steek laten vallen. Zeker niet als Lekvogels weet te winnen van Well. Overigens is Arkel-Lekvogels volgende week zaterdag de laatste wedstrijd...

In 4E heeft van de Alblasserwaardse clubs alleen Schelluinen nog iets te winnen, maar het heeft de nacompetitiekansen niet meer in eigen hand. Schelluinen speelt tegen Good Luck, dat al zeker is van de nacompetitie. GrootAmmers-Willem II en GSC/ODS-SV Noordeloos gaan alleen om de sportieve eer.

Misstap
Unitas-zondag mag zelf geen steek meer laten vallen en moet hopen op een misstap van koploper Rood Wit W. Volgende halte voor de Gorinchemse runner-up: Roosendaal uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden