Dussense Boys gaat zondag voor het kampioenschap
Dussense Boys gaat zondag voor het kampioenschap regio-voetbal.nl

Dussense Boys gaat zondag voor het kampioenschap

Nieuws 59 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – De titel, nacompetitie voor degradatie of directe degradatie, het zijn allemaal elementen die komend weekend een rol gaan spelen. Er is maar én credo voor een aantal ploegen en dat is winnen.

Een spannende zondag wacht in ieder geval Dussense Boys. Daar speelt de titel in de vijfde klasse. De Dussenaren hebben het in eigen hand en moeten winnen van SVSOS om het kampioenschap te kunnen vieren. Hopelijk loopt heel Dussen uit om de ploeg te steunen in de ongetwijfeld zware kampioenswedstrijd. Trainer Antoine Hoevenaren hoopt in ieder geval op een pikstart zondag bij het kasteel.

In de tweede divisie staat Kozakken Boys er goed voor om zich straks de beste amateurploeg van Nederland te kunnen noemen. De Werkendammers zullen het mes wel tussen de tanden moeten hebben zaterdag op De Zwaaier tegen UNA. Het duel begint om 18.00 uur in Werkendam.

In de hoofdklasse A lijkt de titel gedaan voor Achilles Veen na twee nederlagen op rij. Alleen door een wonder krijgen de Veeners de titel nog in zicht. De wedstrijd uit tegen de nummer vier van de ranglijst Noordwijk wordt in ieder geval zwaar. Bij verlies moet Achilles Veen zich gaan richten op de nacompetitie om het ticket voor de derde divisie te bemachtigen.

1C bloedspannend
In de eerste klasse blijft het bloedspannend. Almkerk hangt al een tijdje aan het koord van nacompetitie voor degradatie. Zaterdag wordt het erop of eronder bij Oude Maas. GRC 14 zit ook in de problemen. De vraag is of de combinatie uit Giessen en Rijswijk zich rechtstreeks gaat handhaven of nog veroordeeld wordt tot nacompetitie voor degradatie. Wordt het handhaven, dan zal GRC 14 zaterdag thuis tegen het één punt minder tellende LRC een bovenmaatse prestatie moeten leveren.

Ravijn
In de tweede klasse hangt Altena op de rand van het  ravijn van directe degradatie. Een misstap zaterdag tegen Nivo Sparta kan dan ook grote gevolgen hebben. GDC is ook nog niet veilig. Dat wordt zaterdag bij SV Meerkerk de mouwen flink opstropen om in veiligheid te komen. Wilhelmina’26 kan nog een driepunter gebruiken zaterdag tegen Brederodes om uit de zorgen te zijn.

3D
In de derde klasse staan Sparta’30 en NOAD’32 tegenover elkaar voor de derby in Andel. Sparta'30 heeft de punten nodig om degradatienacompetitie te ontlopen, maar NOAD'32 wil vierde worden om de promotienacompetitie in te kunnen. Kampioen Woudrichem wil de competitie met twee records afsluiten. In de voorlaatste wedstrijd uit bij Haaften zullen de punten waarschijnlijk dan ook de Woercumse kant op vallen en dat zou gunstig zijn voor Sparta'30.

Zondag
Op zondag treedt HHC’09 bij en tegen Nieuwkuijk in het strijdperk. Het kan twee kanten op vallen, al is Nieuwkuijk de favoriet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 8 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 8 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 9 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 17 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 17 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 22 uur geleden