Derby’s Asperen-Leerdam Sport en ASH-Herovina
Derby’s Asperen-Leerdam Sport en ASH-Herovina regio-voetbal.nl

Derby’s Asperen-Leerdam Sport en ASH-Herovina

Nieuws 13 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Komende zaterdag trekken de burenderby’s Asperen-Leerdam Sport (aanvang pas om zes uur) en ASH-Herovina in de regio Leerdam de aandacht. In Spijk wordt ook het Lingewaalse gemeentelijke duel SVS’65-Vuren gespeeld. In Leerdam is de wedstrijd tussen LRC en Oranje Wit wederom een ontmoeting van groot belang voor zowel kop als staart in de eerste klasse.

Alleen Herovina en WNC hebben in de regio Leerdam nog serieuze kampioenskansen, maar allebei zijn ze daarvoor naast hun eigen prestaties wel helemaal afhankelijk van misstappen van de concurrentie. Het restprogramma van Herovina’s grootste rivaal GVV’63 is in de vierde klasse D met duels tegen Vianen, Kerkwijk en ASH zo op het oog dermate licht dat Herovina straks dreigt aan het competitieslot precies één punt tekort te gaan komen voor de titel.

WNC treft in de slotronde koploper Kloetinge zelf nog in Zeeland maar ook Rijsoord moet in de eerste klasse nog een keer niet winnen om WNC de titelkansen weer terug in eigen hand te bezorgen. Misschien kan dat laatste met Rijsoord al zaterdag in Almkerk gaan gebeuren, want de Brabanders strijden fel voor handhaving.

LRC-Oranje Wit
LRC ontvangt zaterdag het sterke Oranje Wit dat in de eerste klasse op de vierde plaats nog volop voor haar promotieperspectieven strijdt. Drie punten boven de streep heeft LRC succes evenwel ook zelf dringend nodig in de spannende race voor handhaving. In Dordrecht verloor LRC met 3-2 van Oranje Wit, maar na de winterpauze doen de Leerdammers het prima en werd nog slechts één keer verloren. Om de mooie opmars te continueren heeft LRC thuis tegen Oranje Wit minstens behoefte aan een gelijkspel. Bij een zege gaat de thuisclub zelfs meedingen naar de laatste periodetitel, maar voorop staat dat LRC zich eerst maar eens veilig moet proberen te stellen.

GRC 14-WNC
WNC gaat in de eerste klasse op bezoek bij GRC 14, dat ineens ook nog door het gevaar van degradatieduels bedreigd wordt met tevens het nadeel van een ongunstig doelsaldo. In Waardenburg verspeelde WNC tegen GRC 14 een erg vroege riante 4-0 voorsprong en werd het op het eind sensationeel nog een 4-4 gelijkspel. Na het nipte thuisverlies tegen LRC zal WNC nu in Giessen moeten winnen om in de kopgroep de perspectieven op een titel of deelname aan de promotienacompetitie intact te kunnen houden. Fusieclub GRC 14 zal zich in de strijd voor handhaving echter zeker fel tegen WNC gaan verweren.

Heukelum-CDW
Heukelum staat in de tweede klasse momenteel op een plaats die straks tot degradatieduels veroordeelt. Bovendien is de marge op de tweede rechtstreekse degradatieplaats weer tot slechts één punt geslonken. Thuiswinst tegen middenmoter CDW is dus broodnodig. Dat vereist revanche voor de 2-1 nederlaag in Wijk bij Duurstede. Het enige belang voor CDW in dit duel is mogelijk nog een prijs in de derde periode. Dat moet Heukelum op eigen terrein mogelijkheden bieden voor een kostbare overwinning.

Tricht-Wilhelmina’26
Tricht en Wilhelmina’26 hebben zich in de onderste helft van de ranglijst in de tweede klasse allebei prima opgewerkt, maar helemaal veilig zijn beide teams nog niet. De punten in Tricht zijn dus duur, temeer daar Tricht inmiddels verrassend bovenaan staat in de derde periode. In Aalburg verloor Tricht nipt met 1-0 van Wilhelmina’26, doch ditmaal zal de thuisclub het zeker beter willen doen. De verliezer van deze ontmoeting kan immers zomaar weer in grote problemen komen.

HSSC’61-IFC
HSSC’61 verkeert in de derde klasse C slechts twee punten boven de streep nog steeds in acuut gevaar. Tegenstander IFC staat op de derde plaats, maar zal de titel wel aan koploper Drechtstreek of anders aan runner-up Wieldrecht moeten laten. De Ambachters zullen hun heil vrijwel zeker in de promotienacompetitie moeten zoeken. Misschien biedt dat HSSC’61 na het knappe 2-2 gelijkspel in Hendrik Ido Ambacht enige mogelijkheid om in Hei- en Boeicop tegen IFC de zo urgente zege te gaan behalen.

SC Everstein-Ameide
SC Everstein was twee weken op rij vrij en staat in klasse 3 C nog steeds onder de streep. In Everdingen is tegen middenmoter Ameide een overwinning hard nodig. Voor Ameide staat er weinig belang meer op het spel en dus zou SC Everstein na het eerdere 1-1 gelijkspel in Ameide nu thuis moeten kunnen winnen.

Asperen-Leerdam Sport
In de derde klasse D begint de derby Asperen-Leerdam Sport pas zaterdagavond om zes uur. De belangen zijn groot want Asperen staat slechts één punt boven de streep. Leerdam Sport liet vorige week thuis tegen hekkensluiter Unitas een mooie kans onbenut om zich nog volop te mengen in de strijd voor kwalificatie voor de vierde plaats en eventuele deelname aan de promotienacompetitie. Dat kan nog altijd maar ook moet Leerdam Sport voldoende afstand van de gevarenzone bewaren. De zorgen van Asperen zijn evenwel veel intenser. Dus zal Asperen er op gebrand zijn om thuis in dit avondduel revanche te nemen voor de 1-0 nederlaag die in Leerdam werd geleden.

SVW-Haaften
Haaften staat samen met Zuilichem in klasse 3 D op de grens van de gevarenzone. Alleen op doelsaldo bivakkeert Haaften nog net boven de streep. Die positie is erg wankel en daarom is in Gorinchem tegen het sterke SVW een Haaftens succes heel gewenst. Gezien het 0-3 thuisverlies tegen SVW kan Haaften echter niet al te optimistisch zijn.

Nu SVW op de derde plaats de deelname aan de promotienacompetitie inmiddels evenwel al op zak heeft, kan Haaften misschien in Gorinchem toch de zo broodnodige zege binnenhalen. Met nog duels thuis tegen de ongenaakbare kampioen Woudrichem en uit tegen het in nog ernstiger gevaar verkerende NEO’25 voor de boeg is het restprogramma voor Haaften al lastig genoeg.

ASH-Herovina
Koploper Herovina is in de vierde klasse D in Hellouw tegen ASH alleen gebaat bij een zege om de druk op de grootste titelkandidaat GVV’63 zo stevig mogelijk te houden. In Herwijnen won Herovina moeizaam met 2-1 van ASH en ook nu start de lijstaanvoerder als favoriet tegen ASH dat al vijf keer achtereen verloor. En dan moet Herovina na een zege in Hellouw maar hopen dat ASH over twee weken in de slotmatch thuis tegen GVV’63 nog voor een stunt kan zorgen.

SVS’65-Vuren
Vuren is in klasse 4 D inmiddels prachtig naar de derde plaats opgeklommen en staat zelfs bovenaan in de laatste periode. Om de perspectieven op de promotienacompetitie intact te houden, zal Vuren in Spijk ook van SVS’65 moeten winnen. In Vuren zelf lukte dat met 5-1 royaal. Op het eigen kunstgras in Spijk zal middenmoter SVS’65 beter verzet moeten kunnen bieden. Vuren zal de imposante opmars echter willen voortzetten.

Arkel-MVV’58
MVV’58 heeft vrijwel alle promotieperspectieven al verspeeld, maar de Meterense equipe krijgt nog een piepkleine kans als er zaterdag in Arkel zou worden gewonnen. Thuis tegen SV Arkel werd met 1-0 inderdaad gezegevierd. ASV Arkel moet zelf echter ook nog gaan oppassen dat de ploeg na de teloorgegane titelkansen niet overal naast gaat grijpen. Zicht op de promotienacompetitie is dus zaterdag in Arkel voor de thuisclub en voor MVV’58 de inzet.

Rhelico-Wilhelmina
Rhelico ontvangt zondag in de vierde klasse F het sterke Wilhelmina, dat door de verrassende misstap van koploper Theole ineens samen met de Tielse lijstaanvoerder weer volop om het kampioenschap strijdt. In Den Bosch leed Rhelico tegen Wilhelmina een 3-1 nederlaag. Nu zou een gelijkspel voor Rhelico al een prima resultaat zijn in het streven om de laatste competitie in het zondagvoetbal boven de streep gunstig af te sluiten zonder verplichte deelname aan voor Rhelico betekenisloze degradatieduels.

Alem-Beesd
Beesd staat in klasse 4 F na de 1-1 remise tegen Rhelico nog steeds op een plaats die straks tot degradatieduels veroordeelt. In Alem wordt het zondag voor Beesd zwaar die benarde positie te verbeteren want Alem stuntte vorige week in een prima prestatiereeks met winst bij koploper Theole en mikt nog volop op de tweede periode of anderszins deelname aan de promotienacompetitie. Als Beesd na de 0-2 thuisnederlaag nu van Alem weer zou verliezen, pakken zich donkere wolken boven Beesd samen; zeker als RKTVC even verderop in de Bommelerwaard zondag van hekkensluiter HRC’14 zou winnen en op de ranglijst bij Beesd langszij zou komen. Hopelijk beseft Beesd in Alem het gevaar. Thuis verloor Alem evenwel in deze competitie nog pas eenmaal en dat belooft voor Beesd weinig goeds.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden