Achilles Veen houdt het bloedspannend in titelrace
Achilles Veen houdt het bloedspannend in titelrace regio-voetbal.nl

Achilles Veen houdt het bloedspannend in titelrace

Nieuws 70 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – De titelrace in de hoofdklasse blijft bloedspannend. Drie ploegen gaan gelijk aan kop, te weten Achilles Veen, Ter Leede en Spijkenisse. Achilles Veen moet zich voor de kop slaan over de nederlaag bij Spijkenisse, dat overigens een wedstrijd meer heeft gespeeld. Nu moeten de Veeners nog drie finales spelen om in de race te blijven voor het kampioenschap. Of Achilles Veen daartoe in staat, is moet het aanstaande zaterdag bewijzen op De Hanen Weide tegen Hoek.

In de tweede divisie wil Kozakken Boys zo hoog mogelijk eindigen. Dat moet de Werkendammers, die de tweede plaats vast in handen hebben, kunnen lukken. Zaterdag wacht een mooie kraker bij Spakenburg, waarin de Werkendammers de favoriet zijn. Spakenburg is in degradatienood, maar hoeft gezien de historie zeker niet op medelijden van Kozakken Boys te rekenen.

Houdini-act
In de eerste klasse kan het nog allemaal de goede of de verkeerde kant op voor Almkerk. De Almkerkers zijn bezig aan een Houdini-act. Of die ook slaagt tegen hoogvlieger en een sterk Rijsoord valt wel te betwijfelen. GRC 14 is ook nog niet veilig. De verwachting is wel dat de combinatie uit Giessen en Rijswijk tegen hoogvlieger WNC tot het gaatje zal gaan op het sportpark Almbos.

Spannend in 2F
In de tweede klasse blijft het ook superspannend gezien de kleine verschillen in de onderste helft van de ranglijst. Het is te hopen dat Altena de oorwassing tegen Hardinxveld te boven is. De Nieuwendijkers staan voor de derby bij GDC, dat ook nog niet uit de problemen is. Voor Wilhelmina’26 ziet het er na de stunt tegen koploper Delta Sports wat zonniger uit. De Wijk en Aalburgers moeten nu doorhalen bij Tricht.

Ander gezicht
In de derde klasse zal Sparta’30 een ander gezicht moeten tonen dan tegen Woudrichem. Trainer Andrie van Steijn riep 'maar snel vergeten en de knop om voor de wedstrijd tegen Unitas'. Dat moet vertrouwen geven voor een goede afloop in Gorinchem. Sleeuwijk moet naar SV Capelle. Hopelijk krijgen de Sleeuwijkers de spirit echt te pakken in de aanloop naar de nacompetitie.

Zondag
Op zondag gaat Dussense Boys voor een klapper bij en tegen Molenschot. Mocht het goed uitpakken, dan kunnen de Dussenaren zich klaarmaken voor een daverend slot op eigen veld om de titel in de vijfde klasse binnen te halen tegen SVSOS. In de vierde klasse lijkt HHC’09 veilig. De Heusdenaren hebben zondag een dag rust. Be Ready moet aan de bak in het lastige duel tegen Nieuwkuijk.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 13 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33