Koen Janssen: ‘Dolblij op dag dat LRC Leerdam zich in veiligheid speelt’
Koen Janssen: ‘Dolblij op dag dat LRC Leerdam zich in veiligheid speelt’ regio-voetbal.nl

Koen Janssen: ‘Dolblij op dag dat LRC Leerdam zich in veiligheid speelt’

Nieuws 5 keer gelezen

LEERDAM - LRC Leerdam is in 2017 aan een geweldige serie bezig. Van de vijf thuiswedstrijden werden er twee gewonnen en drie gelijkgespeeld. Van de vijf uitwedstrijden ging er een verloren, maar werd liefst viermaal gewonnen.

Door deze resultaten klom LRC Leerdam uit een diep dal. De ploeg werkte zich vanaf de voorlaatste plaats op naar positie negen met uitzicht op meer. Trainer/coach Koen Janssen heeft na de knappe 0-1 overwinning bij WNC, twee scenario’s in zijn hoofd. Op de vraag bij welke positie op de ranglijst hij zich op 13 mei het meest comfortabel voelt, is hij duidelijk.

“Nu ben ik blij met de dag dat wij ons definitief handhaven. Ik ben hier gekomen met drie doelstellingen: wij doen mee voor een periodetitel; de ploeg moest zich handhaven in de eerste klasse en waar mogelijk moest ik jeugdspelers uit eigen opleiding een kans geven. Op alle fronten zijn wij nu heel aardig bezig, denk ik.”

Onoverwinnelijk
Janssen is in Amersfoort eindverantwoordelijke op een scholengemeenschap met tweeduizend leerlingen en geeft leiding aan driehonderd docenten. “Dan valt leidinggeven aan een selectiegroep van twintig voetballers nog wel mee. Zeker als de resultaten goed zijn”, legt Janssen uit.

“Wij komen met LRC uit een lastige periode, maar in 2017 is alles anders. Na een paar omzettingen staat LRC als een huis. De groep heeft nu iets onoverwinnelijks. Het maakt ze niet meer uit tegen wie zij spelen, want als zij nu het veld op komen kunnen ze eigenlijk niet meer verliezen.”

Janssen maakte die situaties ook bij zijn vorige club Roda’46 mee. “Het gaat erom dat je als team geen tegengoals meer incasseert en dan gaat het bijna vanzelf.” LRC Leerdam incasseerde in 2017 in de laatste tien wedstrijden slechts vijf tegendoelpunten.

Derde periode
Zaterdag, in Waardenburg, moest Janssen al voor rust improviseren toen ervaren rechterverdediger Danny van Steijn uitviel. “Ik hoop dat het meevalt. Hij heeft last van een geïrriteerde buikspier. Cor Bal was overigens een goede vervanger.”

Tegen WNC keerde ook Ansu Camara terug en dat geeft Janssen weer meer mogelijkheden voorin. “Camara zal zaterdag tegen Oranje Wit overigens weer niet starten”, geeft de trainer al wat van zijn plannen prijs.

Bij LRC Leerdam gaat men ervan uit dat 33 punten voldoende moet zijn voor handhaving. “Pas dan gaan wij, met nog wedstrijden tegen GRC 14 en Zuidland, aan meer denken. Iedereen praat nu opeens over de derde periode, maar daarin hebben wij het niet in eigen hand omdat Oude Maas op doelsaldo boven ons staat. Als je elke week de uitslagen ziet, dan weet je dat iedereen van elkaar kan winnen.”

Achteraf
LRC Leerdam versloeg de laatste maanden al de koplopers Rijsoord en WNC en speelde, wat ongelukkig, 0-0 tegen Kloetinge. “Duidelijk is voor mij wel dat wij met een ‘normale’ competitiestart bij de top vier hadden kunnen spelen, maar achteraf praten in het voetbal is altijd gemakkelijk”, stelt Janssen.

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 4 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 5 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 21 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00