Dennis van Es: 'Het veldvoetbal staat bovenaan'
Dennis van Es: 'Het veldvoetbal staat bovenaan' regio-voetbal.nl

Dennis van Es: 'Het veldvoetbal staat bovenaan'

Nieuws 4 keer gelezen

RIJSWIJK/AALST - Roda Boys mag zich in de nacompetitie gaan bewijzen, maar toch heeft het een speler in de gelederen die kort geleden een kampioenschap mocht vieren.

In zijn trainingspak van Paris Saint-Germain doet Dennis van Es de deur open. De wedstrijd FC Utrecht-Roda JC is op TV. "Hoeveel staat het, pa? Roda achter? Mooi, dan doet Willem II goeie zaken. Mooi voetbaldagje zo, als Feyenoord straks tenminste verliest."

In een razend tempo vliegt ons gesprek van de eerste klasse C naar de Primera Division en de Eredivisie om vervolgens uit te komen bij de tweede klasse F, waarin hij 'nog' met Roda Boys actief is. Vanwege een schorsing, hij kreeg zaterdag tweemaal geel in het duel met GDC, moet hij aldaar de komende twee wedstrijden noodgedwongen toekijken vanaf de tribune. Voor de 22-jarige aanvaller, die komend seizoen vertrekt naar fusieclub GRC 14, is een zwaardere straf haast ondenkbaar. Hij is een voetbaldier dat je tegenwoordig nog maar zelden tegenkomt.

Profijt
Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat hij klaarblijkelijk niet verzadigd is met de twee trainingen per week bij zijn club Roda Boys. Op maandag- en vrijdagavond is hij namelijk ook nog druk met zijn andere passie: zaalvoetbal. In sporthal De Jager in Giessen neemt hij op maandagavond deel aan een recreatieve bedrijvencompetitie en later in de week vertoont hij ook nog eens zijn kunsten bij het vlaggenschip van de Werkendamse zaalvoetbalclub CFM/Transito. Daarmee vierde hij twee weken geleden het kampioenschap en de daarbij behorende promotie naar de eerste divisie.

Een prestatie om trots op te zijn, al blijft voor Van Es duidelijk wat de hoogste prioriteit geniet: "Het veldvoetbal staat wel gewoon bovenaan. Ik wil op zaterdag fit zijn, dus als ik pijntjes heb dan doe ik ook niet mee in de zaal." Toch vindt Van Es dat het zaalvoetbal hem ook veel heeft gebracht als veldspeler: "Je techniek gaat er natuurlijk op vooruit. In de zaal moet je veel vooruit kijken, omdat je in de kleine ruimte vaak onder druk wordt gezet. Daar heb je in het veld ook profijt van."

Droomfinale
Roda Boys profiteert daar op haar beurt weer van, want Van Es is op De Maaskant uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde speler. Als vaste basisklant in de selectie van trainer Pieter Tuns kan hij ook in de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse zijn waarde hebben. Het is er de oefenmeester volgens Van Es alles aan gelegen om de laatste drie wedstrijden van het seizoen winnend af te sluiten.

"Hij blijft erop hameren dat we de hoogst geklasseerde periodekampioen moeten worden, zodat we tegen ploegen uit Zeeland moeten."

Onder meer aartsrivaal Nivo Sparta zal dan op afstand moeten worden gehouden en daar is Van Es zich heel goed van bewust: "Daar wil je natuurlijk sowieso boven eindigen. Laat Nivo maar lekker tegen een eersteklasser spelen. We kunnen trouwens ook nog tegen elkaar komen. Dat zou echt een droomfinale van de nacompetitie zijn, man."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 7 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 7 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 14 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 16 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44