Altena-Hardinxveld degradatiekraker in 2F
Altena-Hardinxveld degradatiekraker in 2F regio-voetbal.nl

Altena-Hardinxveld degradatiekraker in 2F

Nieuws 10 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Nu het einde van de competitie in zicht begint te komen loopt de spanning hoog op. Zo is Altena tegen Hardinxveld in 2F een echte degradatiekraker. De verwachting is dat het bloedspannend gaat worden in Nieuwendijk. Als Altena wint, dan kunnen de Nieuwendijkers een flinke stap maken naar rechtstreekse handhaving. Mocht Hardinxveld echter winnen, dan wordt het echt link voor Altena.

Dat wordt het helemaal als ook Heukelum zou winnen bij GJS. Ook GDC is nog niet uit de problemen en de confrontatie zaterdag bij Roda Boys biedt niet veel hoop. Hetzelfde geldt voor Wilhelmina’26, dat het op moet nemen tegen koploper Delta Sports.

In de tweede divisie kan Kozakken Boys de beste amateurclub worden van Nederland, al telt dat niet voor trainer Danny Buijs, in die zin dat de tweede plek niets oplevert. De concurrenten De Treffers, GVVV en Katwijk liggen wel op de loer voor de tweede plaats achter kampioen Jong AZ. Dus zal er zaterdag op De Zwaaier in Werkendam gewonnen moeten worden van AFC.

Opmaat
Bij Achilles Veen blijft het wisselend. Nu hebben de Veeners de koppositie weer in handen samen met Ter Leede. Het betekent dat de wedstrijd uit bij de andere titeljager Spijkenisse wel eens de opmaat kan worden voor de titel in de hoofdklasse.

In de spannende eerste klasse C blijft het vijf voor twaalf bij Almkerk. Zaterdag volgt de belangrijke wedstrijd uit bij hekkensluiter MZC’11. Als die niet gewonnen wordt, kunnen de Almkerkers de eerste klasse vaarwel zeggen. Ook GRC 14 moet nog uit gaan kijken en makkelijk zal het zeker niet worden bij -de kwakkelende- kampioenskandidaat Rijsoord.

Periode
In de derde klasse kan het een onbevangen derby worden tussen Sparta’30 en Woudrichem. Hoewel, onbevangen... Sparta'30 heeft de beste papieren in de tweede periode, maar een stunt tegen de kampioen zou dan wel helpen. Sleeuwijk moet de wedstrijd tegen NEO’25 in de zak kunnen steken. NOAD’32 krijgt het zwaarder bij en tegen het in degradatienood verkerende Zuilichem.

Zondag
Op zondag zijn Be Ready en HHC’09 nog niet veilig in de vierde klasse. De tegenstander TSV Gudok is voor Be Ready ongemeend zwaar. Ook voor HHC’09 lijkt er weinig te halen bij SC Elshout.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 2 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 3 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 4 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 4 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 6 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 8 uur geleden