Arie Kooijman keert na vijf seizoenen terug bij RKVV Wilhelmina
Arie Kooijman keert na vijf seizoenen terug bij RKVV Wilhelmina regio-voetbal.nl

Arie Kooijman keert na vijf seizoenen terug bij RKVV Wilhelmina

Nieuws 31 keer gelezen

REGIO – Arie Kooijman vervult volgend seizoen de rol van Hoofd opleidingen bovenbouw bij RKVV Wilhelmina. De 60-jarige trainer uit Ammerzoden keert daarmee na vijf seizoenen terug bij de Bossche club.

In 2013 stond Kooijman namelijk al twee seizoenen als trainer voor de groep bij het tweede elftal van Wilhelmina. Vanaf komend seizoen mag hij zich aldaar gaan richten op de hoogste jeugdafdelingen, een functie die Kooijman in een interview op Regio-Voetbal al eerder zei te ambiëren. Hij wordt op sportcomplex De Saren verantwoordelijk voor de O15-, O17- en O19-teams, voorheen C-, B- en A-junioren. Daarnaast is hij naar eigen zeggen een tussenpaus tussen de jeugd en de selectie-elftallen.

Welkom terug
Kooijman was al langere tijd in beeld bij de Bossche vereniging: “Sinds ik weg ben heb ik daar altijd mijn lijntjes gehouden. Ze namen kort nadat ik mijn vertrek bij Kerkwijk bekendmaakte al contact met me op, aangezien René van der Putten (huidige Hoofd opleidingen bovenbouw, red.) zou stoppen. Ik ben niet over één nacht ijs gegaan, maar het is een hele mooie functie. Ik heb al berichten van het bestuur gekregen dat ze zeer blij waren. Ze zeiden: ‘welkom terug op het oude nest’. Dat doet me goed.”

Niet meer op het veld
Kooijman besloot vlak voor de winterstop als hoofdtrainer te stoppen bij vierdeklasser Kerkwijk. Reden daarvoor was een zware knieoperatie, waarna hij een lange periode nodig had om te herstellen na complicaties. Ruim vier maanden later heeft Kooijman geen krukken meer nodig en is hij pijnvrij.

Hij kijkt reikhalzend uit naar zijn tijd in Den Bosch: “Bij de clubs die ik heb getraind heb ik altijd jeugd ingepast. Ik ben afgelopen seizoen tot de conclusie gekomen dat ik het niet meer kan opbrengen om op het veld te staan. Dan is het mooi dat je zo toch nog bij het spelletje betrokken blijft.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden