Voorbeschouwing: grote belangen voor eersteklassers WNC en LRC
Voorbeschouwing: grote belangen voor eersteklassers WNC en LRC regio-voetbal.nl

Voorbeschouwing: grote belangen voor eersteklassers WNC en LRC

Nieuws 70 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Bovenin de vierde klasse D van het zaterdagvoetbal is het ongemeen spannend. Herovina is koploper, maar zeker vijf à zes ploegen komen nog voor het kampioenschap in aanmerking. Geen enkele club springt er echt bovenuit. Eigenlijk is het al bijna een half jaar ongeslagen Vuren, dat door een imposante opmars vanuit de achtergrond naar de vijfde plaats is opgerukt, de laatste tijd nog het beste op dreef.

Na een ruime 4-0 nederlaag medio oktober in Arkel verloor Vuren niet meer. Juist ASV Arkel komt zaterdag naar Vuren toe. Op papier heeft ASV Arkel ondanks de flinke misrekening thuis tegen Vianen momenteel op de derde plaats in klasse 4 D nog de beste titelkansen, al zijn de onderlinge verschillen in de kopgroep miniem. Vuren heeft nu nog beslist geen grote kampioensperspectieven, maar bij een nieuwe zege kan de thuisclub wel weer verder op de ranglijst klimmen. ASV Arkel strijdt echter ook voor haar aanspraken op de titel en wil binnen één jaar terug naar de derde klasse. Regio-Voetbal zal er in Vuren zelf bij zijn.

WNC-VVGZ
In Waardenburg wil WNC in de eerste klasse tegen VVGZ revanche voor de 2-0 nederlaag in Zwijndrecht. Dan zal de defensie van WNC zaterdag wel beter moeten sluiten dan in de voorbije weken, want zeven tegengoals in twee duels is beslist te veel. Als WNC nog in de kopgroep wil blijven meedoen, moet er thuis van VVGZ worden gewonnen. Dan blijft er via de totaalklassering voor WNC ook zicht op kwalificatie voor de promotienacompetitie.

Rijsoord-LRC
LRC gaat op bezoek bij titelkandidaat Rijsoord, dat zich in Zierikzee door de eerste zege van het afgelopen zaterdag toch gedegradeerde MZC’11 lelijk liet verrassen. In de felle tweestrijd met koploper Kloetinge en vooruitlopend op het onderlinge toptreffen op Paaszaterdag in Zeeland zal Rijsoord zaterdag thuis tegen LRC op herstel belust zijn. In Leerdam won Rijsoord met 0-3 afgetekend van LRC, dat nog steeds verwoed strijdt voor handhaving. Ook na de late 2-1 winst op Nieuw Lekkerland blijft de positie van LRC in de onderste regionen vrij hachelijk. Bij verlies tegen Rijsoord zou LRC zomaar weer onder de streep kunnen belanden. De belangen in Ridderkerk zijn dus voor beide ploegen heel groot.

Altena-Heukelum
Na vier nederlagen op rij is Heukelum in de tweede klasse weer in acuut degradatiegevaar. Altena staat er overigens ook niet zo best voor en sprokkelt de punten ook slechts moeizaam bijeen. Thuis won Heukelum met 2-0 van Altena en ditmaal mag Heukelum in Nieuwendijk dit regelrechte degradatieduel zeker niet verliezen. De magere prestaties van Heukelum in de laatste weken zijn echter zorgwekkend en dreigen het zelfvertrouwen op een gunstige seizoensafloop bij Heukelum wel te ondermijnen. Het is hoog tijd voor herstel.

Tricht-Roda Boys
De primaire opgave voor Tricht is om de mooie opmars voort te zetten en in de tweede klasse zo snel mogelijk definitief veilig te komen. Eventuele perspectieven in de derde periode komen pas daarna serieus in beeld. Eerst zal thuis tegen Roda Boys revanche nodig zijn voor de royale 5-2 nederlaag in Aalst. Roda Boys bezit al een periodetitel en speelde recent een paar keer gelijk tegen teams uit de omvangrijke staartgroep. Misschien biedt dat ook Tricht uitzicht op een kostbaar gunstig resultaat, want bij verlies kunnen de degradatiezorgen snel weer de kop opsteken.

Ameide-HSSC’61
HSSC’61 staat in de derde klasse C net boven de rode streep en moet in Ameide proberen haar positie verder te verbeteren. Thuis won HSSC’61 met 1-0 van Ameide en die prestatie zal de Heicopse club op het kunstgras in Ameide willen prolongeren. Of middenmoter Ameide dat zal gaan toestaan, is vers twee.

SC Everstein dreigt samen met ZBC’97 tot degradatieduels te worden veroordeeld. De uitmatch tegen het sterke Wieldrecht biedt SC Everstein zaterdag weinig serieuze hoop op positieverbetering. De Dordtse titelpretendent won in Everdingen al met 0-3 en start op eigen terrein ook nu veruit als favoriet.

Leerdam Sport-Woudrichem
Koploper Woudrichem kan in Leerdam kampioen in de derde klasse D worden. Bij een zege is het zeker zover, maar een punt kan voor de Brabanders ook al genoeg zijn als Sleeuwijk in Andel tegen het flink oprukkende Sparta’30 een steek zou laten vallen. Indien naast Sleeuwijk ook SVW zou meewerken, zou Woudrichem zelfs bij een nederlaag al kampioen kunnen worden. Leerdam Sport verloor in Woudrichem destijds met 2-0 en ook ditmaal is de sterke lijstaanvoerder favoriet. Bij nieuw verlies moet Leerdam Sport wel gaan oppassen dat de thuisclub door een derde nederlaag op rij niet ver op de ranglijst afzakt. Zo groot is de speling met de gevarenzone nu ook nog weer niet.

Asperen-SVW
Met slechts één punt voorsprong op de gevaarlijke elfde plaats is Asperen nog allerminst veilig. Het veel hoger gerangschikte SVW zal vrijwel zeker via de tweede of derde plaats in de eindstand in de promotienacompetitie belanden. In Gorinchem verloor Asperen met 4-2 van SVW. Nu heeft Asperen een beter resultaat nodig om zeker drie ploegen op de ranglijst in klasse 3 D onder zich te kunnen blijven houden.

Haaften-Unitas
Nog één punt scheidt Haaften in klasse 3 D van de veilige zone. Unitas staat er echter als hekkensluiter beroerder voor en is in Haaften alleen bij volle winst gebaat, want anders dreigt de tweede degradatie op rij. Zelf heeft Haaften die zege evenwel broodnodig om boven de rode streep te kunnen komen. Dan zal Haaften thuis revanche moeten nemen voor de ontgoochelende 4-1 nederlaag tegen Unitas in Gorinchem. Omdat Unitas tot nu toe alle uitduels verloor, moet Haaften thuis kunnen winnen.

Herovina-Vianen
Herovina is in de vierde klasse D koploper, maar de toppositie is na twee remises erg wankel. Thuis tegen Vianen is een zege voor Herovina een must. Het 3-3 gelijkspel in Vianen bewijst echter wel dat zo’n overwinning ook tegen een veel lager gerangschikte ploeg allerminst vanzelfsprekend is. Twee weken geleden verraste Vianen in Arkel bovendien ook al door een titelkandidaat te verslaan. Herovina is in Herwijnen dus gewaarschuwd.

MVV’58 heeft in de laatste vier wedstrijden door drie thuisnederlagen op rij de perspectieven op de promotienacompetitie flink zien slinken. Alleen een zege in Brakel tegen de puntloze hekkensluiter kan het tij misschien nog ten goede keren. De moeizame wijze waarop MVV’58 in oktober in Meteren tegen Brakel pas in de extra tijd nipt met 3-2 won, toont wel aan dat onderschatting van deze opgave aan de Waalkant voor MVV’58 geenszins op zijn plaats is.

SVS’65-ASH
In Spijk spelen SVS’65 en ASH een duel in de middenmoot. Het eerste treffen in Hellouw werd door SVS’65 met 0-1 nipt gewonnen. Ook nu op het kunstgras in Spijk zal het krachtsverschil tussen deze teams klein zijn. Veel meer dan de eer staat er overigens voor SVS’65 en ASH in dit competitieseizoen niet meer op het spel.

Beesd-HRC’14
Beesd staat in de vierde klasse F na vier nederlagen op rij inmiddels onder de rode streep. De komende thuisduels tegen HRC’14 en Rhelico moeten absoluut worden gewonnen. Allereerst is die opgave er zondag tegen hekkensluiter HRC’14, de fusieclub uit Hurwenen en Rossum. In de Bommelerwaard bleef Beesd tegen HRC’14 op een 1-1 gelijkspel steken, maar nu telt alleen de volle winst. HRC’14 strijdt evenwel samen met het Tielse RKTVC tegen directe degradatie. Dus Beesd zal het zeker niet cadeau krijgen.

Rhelico-Alem
Rhelico ontvangt met Alem zondag ook al een ploeg uit Bommelerwaard. Door de overstap komend seizoen naar het zaterdagvoetbal, waarin Rhelico sowieso in de vierde klasse gaat beginnen, doen de resultaten van Rhelico in de rest van deze competitie er eigenlijk niet zo veel meer toe. Dat werpt een wat vreemd licht op de race waarin beslist wordt welke twee clubs straks degradatieduels moeten gaan voetballen. Toch zal Rhelico in Rumpt revanche willen voor het 2-1 verlies in Alem. Of dat lukt is nog maar de vraag, want de prestaties van subtopper Alem zijn met recent ook remises tegen twee topteams in deze afdeling duidelijk beter dan die van Rhelico in de laatste weken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 3 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 12 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 14 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 15 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 15 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 17 uur geleden