Voorbeschouwing: twee zinderende derby’s en titel Woudrichem
Voorbeschouwing: twee zinderende derby’s en titel Woudrichem regio-voetbal.nl

Voorbeschouwing: twee zinderende derby’s en titel Woudrichem

Nieuws 9 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA â€“ Het wordt een zinderend weekend voor de voetballiefhebbers in de regio Land van Heusden en Altena.

Het begint al met Woudrichem. De ‘vissenkoppen’ moeten het kampioenschap in de derde klasse binnen gaan halen bij Leerdam Sport’55. Vast staat dat de Leerdammers zeker niet als kers op de taart willen dienen om het feestgedruis bij Woudrichem te laten los barsten. Anderzijds is een geladen Woudrichem te verwachten, dat als de klus geklaard wordt met de pont in de veste zal worden binnen gehaald.

GRC 14 - Almkerk
Daarnaast springt de derby tussen GRC 14 en Almkerk in de eerste klasse in het oog. De verwachting op sportpark Almbos is veel wapengekletter tussen de twee rivalen. Daarbij komt dat Almkerk de punten hard nodig heeft om de degradatiedans nog te ontspringen. Maar de rivaliteit zo groot, dat GRC 14 daar niet zomaar aan mee zal werken.

Eindsprint
Een paar kilometer verder in Andel is het ook bloed aan de paal. Sparta’30 en Sleeuwijk staan voor een derby waarin beide ploegen tot het gaatje zullen gaan. De Andelnaren zijn met vier keer winst op rij bezig aan een eindsprint en dromen stiekem de nacompetitie nog te halen. Daarentegen zal Sleeuwijk met opgeheven hoofd willen vertrekken en de punten willen opeisen.

Kampioensdroom Dussense Boys
Nu we toch bezig zijn. In Dussen wacht zondag ook een heet potje. Dussense Boys is koploper in de vijfde klasse en droomt al voorzichtig van het kampioenschap. Bij het kasteel doemt echter een groot gevaar op met tegenstander Tuldania. Dus zullen de Dussenaren de mouwen hoog moeten opstropen om de kampioensdroom overeind te houden.

Achilles Veen vrij
Dan naar de tweede divisie. Kozakken Boys gaat op bezoek bij Jong FC Twente. Een overwinning voor de gasten uit Werkendam is de verwachting.

In de hoofdklasse is Achilles Veen vrij. De koploper uit Veen zal wel met spanning toekijken hoe de concurrentie het doet, want de verschillen zijn minimaal.

2F naar climax
In de tweede klasse begint de strijd voor lijfsbehoud naar een climax toe te groeien. Wilhelmina’26 gaat vol voor de winst tegen SV Meerkerk. Duidelijk is ook dat GDC de punten moet pakken bij concurrent Hardinxveld. Altena zit in hetzelfde schuitje en mag zeker niet verliezen van Heukelum. In de derde klasse wacht NOAD’32 een zware wedstrijd bij SV Capelle.

Op zondag is het knokken voor lijfsbehoud in de vierde klasse voor HHC’09. SV Reeshof zal echter niet de ideale tegenstander zijn om de punten op te halen in Tilburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 12 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 13 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 20 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 21 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44