Doek kan zaterdag al vallen voor Alblasserdam en VVAC
Doek kan zaterdag al vallen voor Alblasserdam en VVAC regio-voetbal.nl

Doek kan zaterdag al vallen voor Alblasserdam en VVAC

Nieuws 131 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Het is aftellen tot aan de eindstreep. De competitie is de cruciale fase ingegaan. Met onder meer kampioenskansen voor Drechtstreek en tal van clubs die tegen degradatie knokken.

In de Derde Divisie heeft ODIN'59 een punt in mindering gekregen en dat komt onder meer de tegenstander van komende zaterdag, SteDoCo, goed uit. Winst betekent dat de ploeg uit Hoornaar weer verder afstand neemt van de gevarenzone.

[[{"fid":"37129","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","attributes":{"class":"file media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Sliedrecht heeft de laatste plaats overgedaan aan FC Breukelen en zet alles op alles om directe degradatie te ontlopen. De thuisbeurt tegen Smitshoek is cruciaal. Sliedrecht staat veertiende, Smitshoek dertiende.

Nieuw-Lekkerland kan zich in 1C nog niet helemaal rijk rekenen. De marge ten opzichte van de onderste vier ploegen is vooralsnog groot genoeg, maar bij een onverhoopte nederlaag tegen LRC Leerdam wordt het toch weer oppassen geblazen.

Reddingsboei
In de westelijke 2e klasse kan het zaterdag al gebeurd zijn met Alblasserdam. Als de oranjehemden verliezen van NSVV en Spirit en Binnenmaas minimaal een punt pakken is de degradatie officieel een feit. Papendrecht zal overigens willen voorkomen dat Binnenmaas wint, anders pakken ook donkere wolken zich samen boven de Slobbengorsclub. Oftewel: als Papendrecht in de buurt van de reddingsboei wil komen, móet er van Binnenmaas gewonnen worden.

SV Meerkerk durft in 2F weer naar boven te kijken. Winst op CDW betekent weer een plaatsje stijging op de ranglijst.

Alarmbellen
De afzink van VVAC naar de 4e klasse ziet iedereen al wekenlang aankomen. Op De Put krijgt handhaving van het tweede elftal en O19 op eersteklasseniveau vanaf nu dan ook prioriteit. Tegen Wieldrecht zal er vermoedelijk niet veel te halen zijn. Een nederlaag kan inhouden dat de degradatie geformaliseerd wordt, afhankelijk van de uitslag van HSSC'61-ZBC'97. Op Het Plein rinkelen de alarmbellen. Om aan de nacompetitie te ontsnappen is winst op de Zwijndrechtenaren noodzaak.

Drechtstreek ligt op kampioenskoers, maar heeft stevige concurrentie en kan zich tegen EBOH dus geen misstap veroorloven. Streefkerk-De Alblas is een derby die nog wel degelijk van belang is, aangezien de vierde plaats in de eindrangschikking een nacompetitieticket zou kunnen opleveren. De Zwerver is onder Edward Knook aan een ware opmars bezig, maar het sein kan nog niet op veilig. Een goed resultaat tegen koploper IFC zou een stunt van jewelste zijn.

SVW gaat met vallen en opstaan richting nacompetitie, mits niet al te veel punten worden verspeeld. Tegen het bezoekende Leerdam Sport moeten de streepjes op hun tellen passen. Unitas heeft er nog altijd geloof in dat aan directe degradatie kan worden ontkomen. Het is te hopen dat de roodbroeken zijn bijgekomen van de oorvijg tegen koploper Woudrichem (7-0), want winst op nummer voorlaatst NEO'25 is een must.

Leunstoel
In 4D kan de vrije koploper ASV Arkel vanuit de leunstoel bekijken hoe de concurrentie het er vanaf brengt. Lekvogels is nog niet helemaal kansloos. Met het nog puntloze Brakel op bezoek, moeten de Lexmonders in positie kunnen blijven.

Schelluinen jaagt in 4E op een nacompetitieticket. De volgende horde is TSVV Merlijn. Groot-Ammers is het aan haar stand verplicht eindelijk weer eens te winnen. In en tegen Oosterhout, de hekkensluiter, moet dat kunnen lukken. Een kans op een stunt van SV Noordeloos tegen koploper Willem II lijkt klein. Peursum heeft de uitbeurt tegen ONI op het programma staan.

Zondag
Zondagtweedeklasser Unitas krijgt DESK op bezoek, een treffen dat normaliter drie punten gaat opleveren voor de runner-up.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 2 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 2 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 3 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 11 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 11 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 15 uur geleden