Voorbeschouwing: Heukelum en Tricht strijden voor handhaving
Voorbeschouwing: Heukelum en Tricht strijden voor handhaving regio-voetbal.nl

Voorbeschouwing: Heukelum en Tricht strijden voor handhaving

Nieuws 61 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Heukelum en Tricht strijden in de tweede klasse allebei voor handhaving. Boven de al bijna veroordeelde Bossche hekkensluiter BLC proberen zeker zes clubs om de tweede directe degradatieplaats en twee plekken voor degradatieduels nog te ontlopen. De streekderby Heukelum-Tricht is zaterdag een regelrecht kelderduel.

Met nog één wedstrijd tegen SV Meerkerk tegoed staat Heukelum momenteel drie punten onder Tricht. Winst is zaterdag voor beide teams cruciaal, want de verliezer komt in grote problemen. In Tricht verloor Heukelum na een 0-1 voorsprong bij rust toch nog met 3-1. Tegen zijn vorige club zal trainer Marco Verbeek met Heukelum nu revanche willen nemen. Na drie nederlagen op rij is Heukelum ook hard aan herstel toe. Ook Tricht zal het belang van dit treffen echter volop beseffen en is de laatste weken wat beter op dreef. Regio-Voetbal zal er in Heukelum bij zijn om te zien hoe het afloopt.

LRC-Nieuw Lekkerland
LRC staat in de eerste klasse drie punten onder de veilige zone. In Leerdam is thuiswinst tegen Nieuw Lekkerland dus urgent. De uitmatch tegen Nieuw Lekkerland werd door LRC na een veelbelovende voorsprong in de slotfase alsnog met 3-2 sneu verloren. Nu kan LRC zich na de nederlaag bij VVGZ geen nieuwe zeperd veroorloven. Nieuw Lekkerland is met zijn befaamde wedstrijdmentaliteit voor LRC echter altijd een bijna niet te kloppen tegenstander geweest. LRC weet dus wat haar te wachten en te doen staat.

Almkerk-WNC
WNC is na de afstraffing tegen Oranje Wit bovenin de eerste klasse weer terug op aarde. Almkerk strijdt onderin juist tegen degradatie en boekte vorige week uit bij SHO een verrassend succes. Voor handhaving hebben de Brabanders echter een nieuwe zege nodig. In Waardenburg leek Almkerk daarheen op weg maar in de slotfase won WNC met 3-2 alsnog. Het zal WNC zwaar vallen om in Almkerk die prestatie te gaan herhalen.

HSSC’61-ZBC’97
HSSC’61 en ZBC’97 staan onderin de derde klasse C op de twee plaatsen die straks degradatieduels zullen inhouden. Het onderlinge duel in Hei- en Boeicop wordt voor directe handhaving dus cruciaal. Na twee nederlagen is HSSC’61 heel dringend aan een zege toe. In Zwijndrecht won HSSC’61 met 1-3 en dat is tegen ZBC’97 nu absoluut weer nodig. Regio-Voetbal zal er bij zijn om te zien of dit gaat lukken.

SC Everstein-Groote Lindt
SC Everstein is in deze derde klasse ook in groot gevaar en ontvangt eveneens een ploeg uit Zwijndrecht. Tegenstander Groote Lindt is na twee nederlagen op rij ook nog niet helemaal veilig. In Everdingen zal SC Everstein na de ontgoochelend verloren uitmatch bij EBOH beslist revanche moeten nemen voor de 3-1 nederlaag die in Zwijndrecht tegen Groote Lindt werd geleden.

SVW-Leerdam Sport
Leerdam Sport zag de mooie opmars in de derde klasse D vorige week door Sparta’30 abrupt gestuit. De volgende tegenstander is SVW dat als nummer 3 op de ranglijst erg wisselvallig presteert. In Gorinchem zal SVW zich toch willen rehabiliteren voor de verrassende 2-1 nederlaag in Leerdam. Als Leerdam Sport evenwel nog aspiraties heeft, zijn er punten nodig.

Asperen is te gast bij NOAD’32, dat op de mogelijk nog belangrijke vierde plaats aast. In Asperen speelden deze teams met 1-1 gelijk en daarmee mag Asperen nu in Wijk en Aalburg ook content zijn, want in de felle strijd om degradatieduels te ontlopen telt elk punt. Debutant Haaften staat nu nog net onder die veilige streep en is zaterdag in de derde klasse D vrijaf.

ASH-Vuren
Vuren presteert na de winterpauze prima en staat inmiddels in de vierde klasse D keurig in de kopgroep. Thuis tegen middenmoter ASH werd het in Vuren een 1-1 gelijkspel, maar nu in Hellouw start Vuren gezien de goede recente resultaten eerder als zegefavoriet.

Geen enkele club bovenin deze klasse profileert zich overigens echt als de onaantastbare kampioenskandidaat. Ook Herovina niet. Toch staat de ploeg uit Herwijnen samen met ASV Arkel bovenaan. Thuis bleef Herovina tegen Well op 1-1 steken maar zaterdag is in de uitmatch in Well wel volle winst nodig om de titelkansen te verstevigen.

MVV’58-GVV’63
In Meteren is het duel tussen MVV’58 en GVV’63 in de kopgroep van klasse 4 D voor beide teams van groot belang. Door de 3-1 nederlagen bij Herovina en Vuren heeft GVV’63 de kampioenskansen niet meer geheel in eigen hand. Nieuw verlies kan de Gamerense equipe fataal zijn. In de Bommelerwaard boekte MVV’58 met een flink gehavend team tegen GVV’63 een verrassende 1-2 zege. Nu zal MVV’58 ondanks enkele invallers weer moeten winnen om nog kans op deelname aan de promotienacompetitie te kunnen behouden.

SVS’65 telt de laatste weken veel invallers en daarom is het in de Bommelerwaard allerminst zeker dat de 4-0 thuiswinst op Kerkwijk nu een positieve reprise zal krijgen. Daarvoor zijn de prestaties van Kerkwijk thuis nu eenmaal te goed, in elk geval veel beter dan in uitduels. De verliezer van dit treffen in Kerkwijk wordt voorlaatste. Dat zal de eer van SVS’65 te na zijn.

Beesd en Rhelico spelen uit
Beesd is na drie vrij magere thuisduels op rij in de vierde klasse F toch weer in groot gevaar gekomen. Nu treft Beesd het niet dat zondag in Tiel tegen koploper Theole moet worden gespeeld. Theole won eerder in Beesd al met 2-4 en start ook nu duidelijk als favoriet. Bij verlies dreigt Beesd af te zakken naar de elfde plaats die straks degradatieduels inhoudt.

Nabuur Rhelico kan dit voor Beesd voorkomen door zondag in Beusichem van het ook bedreigde BZS te winnen. BZS heeft de punten juist zelf echter hard nodig om op de ranglijst voorbij Beesd en de rode streep te komen. Na het 1-1 gelijkspel in Rumpt tussen BZS en Rhelico zal ook zondag in Beusichem het krachtsverschil vermoedelijk heel klein zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 3 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 21 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 21 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33