Kozakken Boys heeft met 'Appie' mogelijk weer pareltje ontdekt
Kozakken Boys heeft met 'Appie' mogelijk weer pareltje ontdekt regio-voetbal.nl

Kozakken Boys heeft met 'Appie' mogelijk weer pareltje ontdekt

Nieuws 13 keer gelezen

WERKENDAM - Kozakken Boys’ technisch directeur Kees Spaan speurt het land af naar betaalbare toptalenten. Daar heeft hij al vaak succes mee gehad. Hij weet dat Spartaan’20, aan de Rotterdamse Oldegaarde, een van de beste jeugdopleidingen van Nederland heeft, dus laat hij ook daar regelmatig zijn gezicht zien.

In 2015 zag hij er voor het eerst de tengere Abdulsamed Abdullahi aan het werk. De lijntjes waren gelegd en de onlangs 20 jaar geworden Abdullahi kwam in de zomer van 2016 over naar De Zwaaier. De nabij De Kuip wonende ‘Appie’ begon zijn voetballoopbaan bij Overmaas. Hij debuteerde op 8 oktober 2016 voor de ‘boys’ in de uitwedstrijd tegen De Treffers. Tegen FC Lienden begon hij op 16 december voor het eerst in de basis, maar viel toen voor rust geblesseerd uit.

In totaal werd hij door Danny Buijs tien keer als invaller in het veld gebracht. Zaterdag speelde hij nog 19 minuten tegen Barendrecht. Appie, zoals wij hem mogen noemen, verlengde in december 2016, na de wedstrijd tegen FC Lienden, zijn overeenkomst op De Zwaaier tot de zomer van 2018.

Handelingssnelheid
Appie is tevreden over zijn ontwikkeling bij Kozakken Boys. “Ik probeer mijn uiterste best te doen en mee te gaan met het hoge niveau. Het is een andere wereld dan bij de amateurs waar ik vandaan kom. Ik heb moeten wennen aan de handelingssnelheid en het tempo tijdens de trainingen en bij de wedstrijden.”

Hij moet mee in de harde wereld van het semiprofessionele voetbal. “Ik doe wat er van mij gevraagd wordt en of dat goed genoeg is moet je de trainers vragen. Ik mag nog een seizoen blijven, dus zullen ze wel wat in mij zien.”

Vervelende middag
Zaterdag viel hij bij een 1-1 stand in tegen Barendrecht, dat de wedstrijd uiteindelijk met 1-3 won. “Ik vond het een vervelende middag. Kozakken Boys verliest niet zo vaak en na dit verlies was de sfeer niet best.”

Abdullahi heeft alle waardering voor de organisatie bij Kozakken Boys. “Ik ben goed opgevangen. Juriën Gaari haalt mij voor de trainingen en de wedstrijden altijd thuis op. Niet normaal hoe goed hier alles geregeld is.”

Gaari speelde vorige week met Curaçao in een vriendschappelijk duel overigens knap met 1-1 gelijk tegen El Salvador, dat in de slotminuut langszij kwam. Quentin Jakoba kwam niet aan spelen toe.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 3 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 13 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update gisteren
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) gisteren