LRC Leerdam heeft loodzwaar programma voor de boeg
LRC Leerdam heeft loodzwaar programma voor de boeg regio-voetbal.nl

LRC Leerdam heeft loodzwaar programma voor de boeg

Nieuws 83 keer gelezen

LEERDAM - Na een serie goede resultaten in februari en maart lijkt LRC Leerdam weer terug bij af.

Jammer, want met negen punten uit zes duels leken de Leerdammers zich uit de penarie te loodsen. De 2-0 nederlaag bij VVGZ was niet alleen pijnlijk, maar kwam ook zeer ongelegen. De ploeg staat onder de degradatiestreep. Daardoor wordt het komende thuisduel tegen Nieuw-Lekkerland cruciaal. En daarna gaat het door, want een week later volgt het uitduel bij koploper Rijsoord, waarna ook nog duels tegen hoogvliegers als Oranje Wit en WNC op de rol staan.

Maar de punten moeten zeker gehaald worden tegen lotgenoten als Nieuw-Lekkerland, Oude Maas en Zuidland. Waar de laatste weken de vonken ervan afsprongen, leek een deel van de spelersgroep in Zwijndrecht een stapje minder te doen. En dat werkt niet in het voetbal. Daarvoor kreeg LRC, waar Thomas Heideman opnieuw een rol voor de verdediging mocht spelen, meteen een kostbare rekening gepresenteerd.

Trainer Koen Janssen zag later in Sofia hetzelfde gebeuren met ons nationale team. “Je ziet het op alle niveaus. Als je er niet met zijn allen voor gaat, komt er weinig van terecht. Wij brachten tegen VVGZ qua beleving niet genoeg. Het zag ernaar uit dat de concentratie ontbrak.”

Voordeel
Janssen voelt er nog niets voor om met hardere hand te regeren. “Dat heeft nog geen zin. Wij moeten hier met zijn allen uitkomen. Zaterdag moet er thuis gewonnen worden, want dan trekken wij Nieuw-Lekkerland erbij in de degradatiestrijd.”

Dat een andere concurrent, Oude Maas, zaterdag hun wedstrijd bij GRC 14 gestaakt zag, vindt Janssen een voordeel voor Oude Maas. “Die ploeg gaat nu de 1-0 achterstand nog wel rechttrekken. Ik noem het competitievervalsing, maar daar kan de scheidsrechter natuurlijk niets aan doen. De man kon kennelijk niet verder. Oude Maas speelt straks in een avondwedstrijdje alles of niks.”

Janssen gaat nog even terug naar de wedstrijd in Nieuw-Lekkerland. “Daar lieten wij in de slotfase een voorsprong glippen en verloren nog.”

Vrijwel compleet
LRC Leerdam is vrijwel compleet. Topscorer Ansu Camara is waarschijnlijk weer van de partij. “Hij zal het deze week op de trainingen moeten laten zien. Hij kan zichzelf opstellen. Het is natuurlijk wel een mannetje die het verschil kan maken”, besluit Janssen. 

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 10 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33