Voorbeschouwing: SteDoCo op puntenjacht bij ASWH
Voorbeschouwing: SteDoCo op puntenjacht bij ASWH regio-voetbal.nl

Voorbeschouwing: SteDoCo op puntenjacht bij ASWH

Nieuws 144 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - SteDoCo staat in de derde divisie in de overlevingsmodus. De puntenjacht zet zich ditmaal dichtbij huis voort, want ASWH is de volgende tegenstander die opdoemt. Kan SteDoCo zaterdag voor een verrassing zorgen in Hendrik-Ido-Ambacht?

De knappe 2-2 tegen FC Lisse zal SteDoCo in elk geval vertrouwen geven. Dat is nodig ook, want punten blijven onverminderd nodig om de nacompetitie te ontlopen.

Eersteklasser Nieuw-Lekkerland heeft snode plannen. Het woord 'periodetitel' is zelfs al gevallen. Die weg is echter nog lang, zeker gezien het resterende programma. Als het Hulsbosch menens is, moet zaterdag eerst maar 'ns worden afgerekend met titelkandidaat Kloetinge.

Sein op veilig?
SV Meerkerk deed afgelopen zaterdag goede zaken met een 2-1 overwinning op Altena. Winst in de derby van komende zaterdag tegen de laaggeklasseerde streekgenoot Hardinxveld zou betekenen dat Meerkerk nagenoeg veilig is in 2F.

In de westelijke 2e klasse hoopt Papendrecht de (degradatie)dans nog te ontspringen. Uit bij DCV (17:00 uur) kan er in dat opzicht een belangrijke slag geslagen worden. Alblasserdam zal niet meer in handhaving geloven, maar niettemin de huid duur willen verkopen in en tegen Strijen.

Opmars
In 3C is de spanning zowel bovenin als onderin om te snijden. HSSC'61 moet oppassen niet op een nacompetitieplek te belanden, maar treft het niet met Drechtstreek als tegenstander. De Papendrechters hebben de minste verliespunten en zijn een serieuze titelkandidaat. Voor VVAC is het doek bijna al gevallen, maar bij nummer 12 ZBC'97 zullen de Ottolanders er ongetwijfeld alles aan doen om de tweede overwinning van het seizoen te kunnen bijschrijven. Drie van de vier schorsingen zitten er in elk geval op, dus de ploeg van Mark Weel raakt weer redelijk compleet.

De streekontmoeting Ameide-Streefkerk heeft weinig directe belangen. Al zal Streefkerk met een schuin oog de stand in de tweede periode in de gaten houden. Dan is het zaak op Meihoven te winnen. De Zwerver is onder Edward Knook aan een opmars bezig. Zal dat ook zichtbaar worden bij nummer 3 Wieldrecht? Knook zinspeelde er al wel enigszins op...

Stunt?
SVW ligt in 3D op nacompetitiekoers. Volgende horde: de drie punten ophalen bij SV Capelle. Unitas richt zich op en heeft zich nog lang niet bij een afzink naar de 4e klasse neergelegd. Maar stunten bij koploper Woudrichem lijkt teveel gevraagd. Woudrichem kreeg tot nu toe pas vier (!) goals tegen, het minste aantal van alle standaardelftallen in Nederland.

Mooi slot
ASV Arkel maakt zich op voor een mooi slot van de competitie. Alle concurrenten doemen op in de laatste vier wedstrijden. Tot die tijd is het zaak geen puntverlies te lijden. Vianen thuis mag geen problemen opleveren voor de koploper. Lekvogels wacht zaterdag al de volgende topper. Om de titel in het zicht te houden, moet er eigenlijk gewonnen worden van Herovina.

In 4E dreigt een scenario dat alle streekclubs aan het einde van de rit met lege handen staan en de nacompetitie mislopen. Schelluinen heeft nog hoop, maar kan zich dan geen misstap in de derby tegen SV Noordeloos veroorloven. Peursum krijgt de handen vol aan het in vorm zijnde Good Luck en Groot-Ammers moet op eigen veld tegen Dubbeldam hoognodig weer eens een winnende daad stellen. Daar zijn ze aan toe op Gelkenes.

Zondag
Zondagtweedeklasser Unitas moet hopen op foutjes van koploper Rood Wit W, anders wordt het nacompetitie. Bij hekkensluiter Dubbeldam moet Unitas de punten kunnen meenemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 16 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 16 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 23 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys gisteren
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44