Kozakken Boys geeft volgend seizoen talenten ruim baan
Kozakken Boys geeft volgend seizoen talenten ruim baan regio-voetbal.nl

Kozakken Boys geeft volgend seizoen talenten ruim baan

Nieuws 7 keer gelezen

WERKENDAM - De technische commissie van Kozakken Boys heeft besloten voor het seizoen 2017-2018 drie talentvolle spelers uit de eigen jeugdopleiding aan de selectie van trainer Danny Buijs toe te voegen. 

Wij stellen de drie talenten uit het huidige succesvolle JO19-team aan je voor. Eerst Kevin Cornet. De geboren Werkendammer was vijf jaar toen hij voor het eerst met zijn voetbaltas sportpark De Zwaaier opstapte. Het was al snel duidelijk dat hij over meer dan gemiddelde voetbaltalenten beschikt. Dat stelden ook de verschillende scouts uit het betaalde voetbal vast. Cornet koos uiteindelijk voor Willem II en zou zes seizoenen deel uitmaken van de jeugdopleiding van de tricolores.

Hij kwam op 15-jarige leeftijd terug bij Kozakken Boys en maakt nu voor het vierde jaar deel uit van de A-junioren. Dit seizoen dus de JO19. “Ik had Gerrit Molenaar, Arjan Tamerus en nu Nigel Branderhorst als trainer. Kozakken Boys gaat heel serieus met de jeugdopleiding om. Dit seizoen train ik wekelijks mee met de selectie van het eerste elftal. Ik heb al een aantal keren bij het eerste elftal reserve gezeten, maar ben nog niet verder gekomen dan regelmatig warmlopen. Ik hoop dit seizoen nog wel een keer minuten te maken.”

Cornet is linksback en droomt van een toekomst bij Kozakken Boys. “Het is zeker niet gemakkelijk, maar ik ga het wel proberen. Het is mooi dat ik de kans krijg. Ik krijg veel steun van de supporters, die hopen echt dat er weer een Werkendammer in het eerste elftal komt.”

Ster van morgen
Quinton Eugenia speelt voor het tweede jaar bij Kozakken Boys. Bredanaar Eugenia is aanvallende middenvelder bij Kozakken Boys JO19, laten wij het nog maar voor een keer de A-junioren noemen. Eugenia begon met voetballen in Breda-Noord bij Advendo, de voorloper van het huidige N.A.C. Zijn talent viel op bij de topamateurs van Baronie.

“Daar heb ik vijf mooie jaren gehad, maar ik ben toch naar Boeimeer in Breda overgestapt. Toen Kozakken Boys kwam heb ik niet getwijfeld.” Eugenia maakte deel uit van het project Stichting Sterren van Morgen en kreeg zo de kans naar Werkendam te komen.

“Een fantastische keuze. Wat een mooie club. Vorig seizoen werden wij kampioen in de vierde hoofdklasse en nu kunnen wij misschien naar de derde divisie promoveren. Mede omdat spelers zoals ik nu in Werkendam voetballen is Kozakken Boys ook in Breda een begrip. Ik vind mijn selectie bij het eerste elftal een beloning voor al dat harde werken dat ik wekelijks op De Zwaaier verricht.”

Tweede Zuilichemer bij ‘boys’
De evenals de overige twee spelers 18-jarige Maverick van Maaren is de tweede speler die ooit vanuit Zuilichem aan de A-selectie van Kozakken Boys werd toegevoegd. Dennis van der Leij ging hem in de jaren negentig voor. Van Maaren wordt in zijn huidige succesvolle JO19-team ingezet als verdedigende middenvelder. “Dat is ook de positie waar ik het beste tot mijn recht kom”, is de overtuiging van de Zuilichemer.

Hij voetbalde altijd bij Zuilichem en haalde daar op 15-jarige leeftijd al het eerste elftal. Een jaar later koos hij voor Kozakken Boys. Daar werd het talent verder ontwikkeld. “Dit seizoen hebben al clubs uit de eerste klasse zich bij mij gemeld. Na een gesprek met Kozakken Boys en wat bedenktijd heb ik toch voor een verdere opleiding bij Kozakken Boys gekozen. Wij hebben al mogen snuiven aan het eerste elftal. Ik heb een paar wedstrijden in de EM Cup meegespeeld. De stap is enorm, maar wij krijgen de tijd om ons te ontwikkelen. Dit wordt een leerproces.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden