Jaar uitstel verplaatsing sportpark SV Meerkerk
Jaar uitstel verplaatsing sportpark SV Meerkerk regio-voetbal.nl

Jaar uitstel verplaatsing sportpark SV Meerkerk

Nieuws 5 keer gelezen

MEERKERK • De verplaatsing van het sportpark van SV Meerkerk en de start van de bouw van nieuwbouwproject De Weide II worden een jaar uitgesteld.

Dit meldt het Zederikse college in een raadsinformatiebrief aan de gemeenteraad. De bedoeling was het nieuwe sportcomplex van de Meerkerkse voetbalvereniging met ingang van het seizoen 2018/2019 in gebruik te nemen. 

Het doorlopen van de procedures neemt echter meer tijd in beslag dan het gemeentebestuur had verwacht. Zo moest er op basis van de uitkomsten van het archeologisch bureauonderzoek en booronderzoek nog een proefsleuvenopdracht uitgevoerd worden. De werkzaamheden daarvoor zijn al gestart.

Voorbelasting
Het is tijdens dit onderzoek nog niet mogelijk het terrein voor te belasten, wat een periode van circa negen maanden in beslag neemt. 'Dit betekent dat het sportpark een jaar later in gebruik zal worden genomen', meldt het college in de raadsinformatiebrief.

'Ook de ontwikkeling van de woonwijk schuift een jaar op. Dat betekent niet dat de woningbouw in Meerkerk stagneert. Tot 202 zal De Weide I (circa twintig woningen) worden afgerond en zal ook het project Het Bos (circa twaalf woningen) naar verwachting in ontwikkeling worden genomen.'

Teleurgesteld
Wethouder Wim Mulckhuijse is teleurgesteld over het uitstel. "We hebben te maken met procedures; dat begrijp ik, maar het is wel heel jammer dat er daardoor vertraging optreedt."

Bij SV Meerkerk gaat de vlag ook niet uit, stelt voorzitter Sjaak Versluis: "Daar zijn verschillende redenen voor. De eerste is dat de bouwkosten enorm oplopen. De bouwmarkt begint overspannen te raken en dat merk je aan de prijzen die gerekend worden."

Budget
Volgens Versluis heeft ook de bouwer, bouwbedrijf Vaessen, zich teruggetrokken. "Ze zijn niet meer in de race, omdat ze voor dit budget het sportpark niet kunnen realiseren."

Hij vervolgt: "Daarnaast hadden wij alles gemobiliseerd om van start te gaan; wij willen liever doorzetten dan een extra jaar te moeten wachten. Het is jammer dat de gemeente dit niet eerder had kunnen bedenken. Er is nu onrust bij de club, hoewel we nog steeds de verplaatsing van het sportpark door willen laten gaan."

Geurt Mouthaan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 12 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33