SteDoCo en SV Meerkerk moeten gaan oppassen
SteDoCo en SV Meerkerk moeten gaan oppassen regio-voetbal.nl

SteDoCo en SV Meerkerk moeten gaan oppassen

Nieuws 83 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Voor SteDoCo en SV Meerkerk geldt 'code rood' nog niet, maar beide Alblasserwaardse ploegen moeten wel oppassen om niet in acuut gevaar te komen.

Derdedivionist SteDoCo mag geen plek meer zakken. De Hoornaarse ploeg heeft evenveel punten als nummer 15 Odin'59, maar nog wel twee wedstrijden tegoed. Zaterdag komt koploper FC Lisse naar de Groeneweg. Een SteDoCo-stunt zou mooi zijn, maar lijkt op voorhand niet zo realistisch.

Hoofdklasser Sliedrecht is inmiddels hekkensluiter. Op De Lockhorst geldt code rood dus al wel. Een positief resultaat tegen Spijkenisse is broodnodig.

Nieuw-Lekkerland heeft zich aardig uit de nesten gewerkt. De eersteklasser kan helemaal opgelucht ademhalen als zaterdag gewonnen wordt van degradatiekandidaat Almkerk.

Uitzichtloos
In de westelijke 2e klasse is de weinig florissante positie van Alblasserdam en Papendrecht al wekenlang een gegeven. Papendrecht toont wat tekenen van herstel en moet dat thuis tegen Alexandria'66 ook maar 'ns laten zien. Voor Alblasserdam wordt de situatie uitzichtloos als zaterdag niet gewonnen wordt van het bezoekende Spirit.

Kort op elkaar
SV Meerkerk staat in 2F nog in het linkerrijtje, maar daaronder zit alles kort op elkaar. Om niet naar beneden te hoeven kijken, is het voor de geelzwarten zaak om te winnen van het al weken met zichzelf worstelende Altena, dat is afgezakt naar de twaalfde plek. Hardinxveld kruipt omhoog, maar treft op verplaatsing in Roda Boys een lastige tegenstander. GJS moet bij hekkensluiter BLC laten zien de ongelukkige nederlaag tegen Wilhelmina'26 goed verwerkt te hebben.

Kampioensstrijd
In de 3e klasse C is sprake van een spannende kampioensstrijd. Drechtstreek heeft de minste verliespunten en mag geen problemen hebben met hekkensluiter VVAC, dat minimaal vijf afwezigen -waaronder vier geschorsten- telt. Als De Alblas nog wil aanhaken, dan moet IFC een kool worden gestoofd. Het is niet onmogelijk, zo liet De Alblas tegen Wieldrecht al zien, maar dan zal tot op de bodem moeten worden gegaan.

HSSC'61 kan een week na de winst op VVAC andermaal een goede slag slaan tegen EBOH. De Zwerver is vastbesloten de nacompetitie te gaan ontlopen en wil tegen Ameide de daad bij het woord voegen. Streefkerk klimt minimaal één plek op de ranglijst als het weet te winnen van Groote Lindt. In dat geval blijft Streefkerk ook meedoen in de tweede periode.

In 3D zijn er nacompetitiebelangen voor SVW. NEO'25 mag geen al te groot obstakel zijn. Unitas legt zich nog altijd niet bij degradatie neer en vervolgt de inhaalrace tegen SV Capelle.

In vorm
in 4D behoort Lekvogels heel knap tot de titelkandidaten. Het is wel zaak zich niet in Vuren, de ploeg in vorm, te verslikken. Koploper ASV Arkel zal normaliter in en tegen Kerkwijk niet in de fout gaan.

In 4E zal Groot-Ammers nog met een schuin oog naar de tweede periode kijken. In dat opzicht is de uitbeurt tegen Good Luck van groot belang. Peursum zal tegen rodelantaarndrager Oosterhout slechts met een driepunter tevreden zijn. Schelluinen en SV Noordeloos zijn vrij.

Zondag
Unitas-zondag rekent niet meer op de titel. Maar het Gorinchemse publiek verwacht niettemin wel een thuiszege op Sarto.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden