Voorbeschouwing: Woudrichem kan koppositie tegen SVW nog meer glans geven
Voorbeschouwing: Woudrichem kan koppositie tegen SVW nog meer glans geven regio-voetbal.nl

Voorbeschouwing: Woudrichem kan koppositie tegen SVW nog meer glans geven

Nieuws 8 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – De spanning en het aftellen loopt nu met de week op in de competitie. Ook op andere wijze is daar sprake van. Zo is ‘prestige’ de hoofdschotel bij het treffen tussen de rivalen Woudrichem en SVW.

Dat Woudrichem de titel in de derde klasse D nog laat glippen, daar gelooft niemand in. Tegenstander SVW heeft het kampioenschap al uit het hoofd gezet. Het verschil is negen punten en daarbij heeft Woudrichem nog een wedstrijd tegoed. De Gorcummers zullen de promotie af moeten dwingen met nacompetitie. Bij Woudrichem zullen de streepjes, die voorafgaand aan de competitie de huizenhoge favoriet waren, het prestige nog wel even willen oppoetsen door revanche te nemen voor de eerdere nederlaag in eigen huis. De trotse koploper Woudrichem kan echter laten zien, dat zij zich niet laten stoppen en straks de ‘ware’ kampioen zijn. Gloeien zal het dus wel zaterdag op Het Bolwerk tussen de Woercumse vissenkoppen en de Gorcumse blieken.

Kozakken Boys
In de tweede divisie weet Kozakken Boys wat het te doen staat om de tweede plaats nog terug te gaan veroveren. Dat is de uitglijder tegen GVVV goed maken tegen TEC zaterdag op De Zwaaier. Wakker zullen de ‘Boys’ zeker zijn, want de wedstrijd begint om 18.00 in Werkendam.

De wens om de hoofdklasse in te ruilen voor de derde divisie blijft wrikken bij Achilles Veen. De nederlaag bij hekkensluiter FC Breukelen is daar zo’n voorbeeld van. Bij winst hadden de manschappen van trainer Clemens Bastiaansen nu fier op kop gestaan. Nu moet het weer in de achtervolging. Misschien ligt die rol Achilles Veen beter. Nog een zeperd tegen degradatiekandidaat Sliedrecht kunnen ze nu dus niet gebruiken. De mannen zijn zaterdag op De Hanen Weide dus gewaarschuwd.

Op kraken
Almkerk worstelt al het hele seizoen in de eerste klasse en de boel staat nog steeds op kraken. Het puntje bij medekandidaat voor de degradatie LRC zal de Almkerkers wellicht wat moed hebben gegeven. Dat zullen de elf van trainer John Vink zeker nodig hebben in de zware uitpartij bij VVGZ. GRC 14 heeft minder zorgen. De combinatie uit Giessen en Rijswijk hoeft voor niemand bang te zijn. De mannen zullen wel tot het uiterste moeten gaan om hoogvlieger Heinenoord te bedwingen op het sportpark Het Almbos.

2F
In de tweede klasse staat onderin alles op elkaar en wordt het met de week spannender. Zo wordt het hoog tijd dat GDC eens spierballen toont om niet verder in de problemen te komen. Uit bij Nivo Sparta is wel een ongewisse klus. Dat geldt ook voor Altena, dat de scherven bijeen moet ruimen van de nederlaag tegen Wilhelmina’26. Hopelijk gaat het zaterdag in Nieuwendijk wat beter tegen CDW om de echte ellende te ontlopen. Wilhelmina’26 zal moed hebben geput uit de winst bij Altena. Maar GJS is niet de tegenstander waarvan je zomaar wint.

3D
In de derde klasse liet Sleeuwijk weer een steek vallen. Willen ze het voor koploper Woudrichem nog lastig maken, dan zullen ze een berenpartij moeten spelen bij Asperen. Trainer Adrie van Steijn geeft het met Sparta’30 nog niet op. Willen de Andelnaren de voorlaatste plaats verlaten, dan is het wel hoog tijd voor daden bij en tegen concurrent Haaften, waar Van Steijn volgend seizoen aan de slag gaat. NOAD’32 weet ook wat het te doen staan bovenin. Daar is de goede lijn doortrekken bij laagvlieger Unitas.

Zondag
Op zondag staat de streekderby tussen HHC’09 en Be Ready op het programma. Het zal er fel aan toe gaan in Heusden, want beide opponenten kunnen de punten goed gebruiken. In de vijfde klasse blijft het de vraag hoever de krachten van Dussense Boys reiken. Kunnen de Dussenaren echt gaan meedoen om de prijzen blijft de vraag. Tegen het zwakke Broekhoven zal de concentratie in ieder geval hoog moeten zijn, want een zeperd kunnen de Dussenaren nu echt niet gebruiken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 4 minuten geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 9 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 9 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 13 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 15 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 17 apr, 18:00