Ton Heijstek gooit de handdoek bij VVAC
Ton Heijstek gooit de handdoek bij VVAC regio-voetbal.nl

Ton Heijstek gooit de handdoek bij VVAC

Algemeen 136 keer gelezen

OTTOLAND - VVAC-trainer Ton Heijstek heeft na de 0-4 derbynederlaag tegen Streefkerk zijn ontslag aangeboden aan het bestuur van de Ottolandse derdeklasser. VVAC staat troosteloos onderaan in de 3e klasse C.

"Ik betreur het dat ik deze beslissing heb moeten nemen, maar ik heb het gedaan in het belang van VVAC. Ik hoop dat onder de leiding van een ander de nacompetitie nog gehaald kan worden. Voor mezelf heb ik het gevoel dat ik de juiste snaar niet meer kan raken bij deze overigens geweldige gasten", zegt Heijstek in een eerste reactie.

Heijstek is ruim 2,5 seizoen trainer geweest van VVAC. Daarvoor werkte hij als trainer bij regioclubs als Hardinxveld, Sliedrecht en Almkerk. "Ik ben vrij succesvol geweest, maar dat is me in mijn voorlopig laatste jaar als trainer helaas niet gelukt. Ik had liever anders afgesloten... We wisten dat het met deze jonge ploeg een moeilijk jaar zou worden. In de winterstop hadden we er nog moed op. Het trainingskamp was goed en de oefenwedstrijden boden hoop, maar om het echie is het al het hele seizoen 'net niet'. Dan moet je voor jezelf een beslissing durven nemen."

Emotioneel
Na 25 jaar trainerschap neemt Tom Heijstek komend seizoen, zoals gepland, een sabbatical. Het afscheid van de VVAC-selectie was zaterdagmiddag emotioneel. "VVAC is misschien wel de leukste club waar ik ooit heb getraind. Ik heb er vrienden aan overgehouden. De reactie van de spelers raakte me diep. Ze wilden eigenlijk dat ik bleef, maar ze begrepen mijn beslissing wel."

Sneu
"Wij respecteren de door Ton genomen beslissing", aldus VVAC-voorzitter Frans den Adel, die constateert dat de trainingsopkomst ondanks de teleurstellende ranglijstpositie nog altijd hoog is. "Zeker ook voor Ton sneu dat het zo moet eindigen." 

VVAC hoopt eerdaags bekend te kunnen maken hoe het de opengevallen positie van hoofdtrainer gaat invullen. Voor volgend seizoen is Marten Boverhof (nu nog HSSC'61) reeds aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden