Derby HSSC’61-Everstein en degradatiekraker LRC-Almkerk
Derby HSSC’61-Everstein en degradatiekraker LRC-Almkerk regio-voetbal.nl

Derby HSSC’61-Everstein en degradatiekraker LRC-Almkerk

Nieuws 14 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Komend weekend wordt grotendeels het voetbalprogramma gespeeld dat drie weken geleden medio februari bijna volledig werd afgelast. In de regio Leerdam zijn de derby HSSC’61-Everstein en de degradatiekraker LRC-Almkerk zaterdag de voornaamste blikvangers.

Ook de thuismatches van Heukelum, Asperen en Haaften zijn in de strijd om degradatieduels te ontlopen voor zowel de regioclubs zelf als hun tegenstanders van groot belang. De vraag is overigens wel of het weer, ditmaal vanwege de vele verwachte regen, niet opnieuw roet in het voetbalmenu zal gaan gooien.

Oude Maas-WNC
In de eerste klasse is WNC bezig aan een mooie opmars. Zaterdag wordt Oude Maas in Poortugaal een tegenstander die de punten in de strijd voor handhaving nog hard nodig heeft. In Waardenburg moest WNC in september tegen Oude Maas met een 2-2 gelijkspel genoegen nemen maar nu zal WNC de vierde zege op rij willen behalen.

LRC-Almkerk
LRC en Almkerk staan er in diezelfde klasse allebei slecht voor. LRC is de nummer voorlaatst en Almkerk heeft slechts één punt meer. De marge met de veilige zone is flink en dus zullen beide teams op winst belust zijn. In Brabant werd het een 1-1 gelijkspel maar nu zal LRC moeten winnen om op de ranglijst te kunnen stijgen. De spanning in Leerdam zal groot zijn.

[[{"fid":"29485","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"425","width":"630","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"},"link_text":false}]]

HSSC’61-Everstein
In Hei- en Boeicop staat de derby tussen HSSC’61 en SC Everstein in de derde klasse C helemaal in het teken van de strijd om de degradatienacompetitie te ontlopen. Samen met De Zwerver en EBOH loopt SC Everstein ook na de kostbare winst op hekkensluiter VVAC nog het meeste gevaar, maar HSSC’61 heeft zeker ook nog punten nodig om veilig te komen. In Everdingen verloor HSSC’61 met 2-0, doch nu zal de Heicopse ploeg het thuis beslist beter willen doen. Regio-Voetbal zal er zelf getuige van zijn.

Heukelum-GDC
Heukelum en GDC staan in de tweede klasse allebei maar net boven de rode streep. GDC bezit één punt meer en dus zou Heukelum bij thuiswinst de gasten op de ranglijst kunnen passeren. Dan zal Heukelum zich thuis wel moeten revancheren voor het ruime 4-0 verlies in Eethen.

Brederodes-Tricht
Tricht bezet in de tweede klasse de elfde plaats, welke straks het spelen van degradatieduels inhoudt. Brederodes bezit na de royale winst op CDW zes punten meer en start in Vianen tegen Tricht als favoriet. Om niet in grote degradatiezorgen te belanden zou Tricht zaterdag evenwel net als thuis tegen Brederodes moeten zien te winnen.

[[{"fid":"31399","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto's: Susanna Leidelmeyer)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto's: Susanna Leidelmeyer)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto's: Susanna Leidelmeyer)","height":"420","width":"630","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"},"link_text":false}]]

Asperen-Sparta’30
Asperen en Sparta’30 voelen in de derde klasse D beide nadrukkelijk het spook van de degradatienacompetitie in hun nek hijgen. In Andel won Asperen nipt met 1-2 en dat is thuis op het eigen kunstgras weer nodig om de afkalvende prestatiecurve in positieve zin te kunnen ombuigen.

Leerdam Sport kan ook na de nuttige thuiszege tegen Haaften de punten nog heel goed gebruiken. Dit moet dan zaterdag in Sprang Capelle tegen middenmoter SSC’55 gaan gebeuren. Na het 1-1 gelijkspel in Leerdam zou in Brabant een nieuwe remise tegen SSC’55 voor de Leerdammers al bevredigend zijn.

Haaften-Zuilichem
Ook Haaften heeft in de derde klasse D in de strijd tegen degradatieduels succes dringend nodig. Nu treft Haaften het niet dat Zuilichem voor diezelfde opgave na de winterpauze met enkele kostbare thuiszeges prima is gestart en zich zo aardig heeft opgewerkt. De kleine 3-4 overwinning in de Bommelerwaard biedt Haaften daarom nog geen enkele garantie dat thuis weer van Zuilichem zal worden gewonnen. De laatste twee thuiszeges bieden Haaften daarop overigens wel enige serieuze hoop.

Het vorig seizoen uit deze derde klasse gedegradeerde ASH draait in de vierde klasse stroef. Maar de Hellouwse ploeg gaat in Vianen toch proberen om de tweede uitzege in deze competitie te behalen.

[[{"fid":"29239","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":"420","width":"630","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"},"link_text":false}]]

SVS’65-GVV’63
Middenmoter SVS’65 ontvangt in de vierde klasse D titelkandidaat GVV’63, dat in de erg spannende kopgroep het minste aantal verliespunten heeft. In Gameren verloor SVS’65 destijds met 2-0 en ook op het kunstgras in Spijk start GVV’63 als favoriet.

Herovina moet thuis tegen Brakel op het zegepad terugkeren om in Herwijnen volop in de titelrace te kunnen blijven meedoen. MVV’58 is verrassend koploper geworden en Vuren staat in Meteren dus voor een zware opgave. Na het 3-3 gelijkspel in Vuren zal MVV’58 nu willen winnen, maar Vuren zal daar na een  flinke reeks goede resultaten weinig voor voelen.

Beesd-MEC’07
Beesd is in de vierde klasse F door drie nederlagen op rij weer in gevaar. Als Beesd zondag op eigen veld net als in Maurik opnieuw van MEC’07 zou verliezen, worden de zorgen zelfs acuut. Beesd is thuis dus dringend aan herstel toe.

Rhelico speelt in Kerk Avezaath tegen Teisterbanders, waarvan in Rumpt in de allereerste competitiewedstrijd met 4-3 nipt werd gewonnen. Nu lijkt Teisterbanders thuis licht favoriet want de resultaten van Rhelico na de winter zijn erg mager.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden