Code rood voor Altena en Wilhelmina’26 in 2F
Code rood voor Altena en Wilhelmina’26 in 2F regio-voetbal.nl

Code rood voor Altena en Wilhelmina’26 in 2F

Nieuws 10 keer gelezen

REGIO - Na de carnaval kunnen de spelers komende zaterdag en zondag de kicksen weer aantrekken. Op het programma in Heusden en Altena staan meteen twee derby’s. En alle twee belangrijke ook. Zo kan Altena tegen Wilhelmina’26 rustig het stempel code rood krijgen.

Met name Wilhelmina’26 staat er slecht voor, met slechts een puntje boven de degradatiestreep in de tweede klasse. Altena staat er slechts vier punten boven en verlies brengt misère, weten ze in Nieuwendijk. Alle reden dus voor een heftige derby en hard knokken voor de drie punten.

Derby
Wat zuidelijker in Wijk en Aalburg wordt het ook heftig. NOAD’32 moet winnen om nog de weg open te houden naar nacompetitie. Tegenstander Sleeuwijk zal echter ook tot de tanden gefocust zijn op de winst om koploper Woudrichem in het vizier te houden. Daar komt bij dat NOAD’32 en Sleeuwijk elkaar totaal niet liggen.

Driepunter
In de tweede divisie is Kozakken Boys goed bezig na de winterstop. Winst bij GVVV uit zal de Werkendamse aanhang zeker behagen. In de hoofdklasse blijft Achilles Veen op het pad naar de titel. Verlies bij hekkensluiter FC Breukelen is dodelijk, maar dat weten ze in Veen ook. Logisch is dan ook om vast een driepunter te noteren.

In de eerste klasse moet GRC’14 zich na de klungelpartij bij Zuidland herstellen. Hopelijk is de inspiratie er wel zaterdag in Giessen tegen favoriet Oranje Wit. In Leerdam staat het duel tussen LRC en Almkerk in de picture. Een echt degradatieduel wacht de toeschouwers. Over de uitkomst is geen voorspelling te doen, al zijn de Leerdammers wel favoriet.

Spierballen
Een klasse lager in de tweede klasse wordt het tijd dat GDC spierballen laat zien. Dat moet gebeuren om Heukelum van zich af te houden. Bij verlies komen de gastheren in Heukelum namelijk over de Eethenaren heen op de ranglijst.

In de derde klasse is koploper Woudrichem zaterdag vrij. Daar hoeft Sparta’30 zich niet aan te laven. De Andelnaren gaan naar Asperen en moeten zorgen dat het degradatiespook niet nog groter wordt.

Zondagvoetbal
Op zondag wordt het tijd dat Be Ready zich eens laat gelden. De Hankenaren zakken steeds verder op de ranglijst. Willen ze niet verder in de problemen komen, dan moeten ze toch eens zien te winnen. Zeker omdat tegenstander Raamsdonk de overkanters van de Maas graag een poets wil bakken.

Ook bij HHC’09 blijft het behelpen. De tegenstander zondag subtopper TSV Gudok biedt weinig perspectief voor een driepunter. In de vijfde klasse moet Dussense Boys zich oprichten na de nederlaag bij Chaam om weer aan te sluiten bij de subtop. Of Willem II gaat meewerken aan die insteek valt echter te bezien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 4 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 14 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 23 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update gisteren
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) gisteren