LRC-Almkerk en HSSC'61-Everstein blikvangers in regio Leerdam
LRC-Almkerk en HSSC'61-Everstein blikvangers in regio Leerdam regio-voetbal.nl

LRC-Almkerk en HSSC'61-Everstein blikvangers in regio Leerdam

Nieuws 6 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Door de terugkeer van het winterweer met (verwachte) nachtvorst is de kans op competitievoetbal komend weekend beperkt. Als er al geen algehele afgelasting zal volgen, kan er mogelijk alleen op kunstgras worden gespeeld.

De derby tussen HSSC’61 en SC Everstein zal in Hei- en Boeicop echter alleen gewoon op natuurgras kunnen plaatsvinden. De belangen zijn groot, want SC Everstein is in de derde klasse C voorlaatste en middenmoter HSSC’61 heeft ook punten nodig om buiten het gewoel voor het ontlopen van degradatieduels te kunnen blijven. In Everdingen verloor HSSC’61 met 2-0, maar dat zal de Heicopse ploeg nu voor eigen publiek zeker beter willen doen.

LRC-Almkerk
In de eerste klasse is het voor LRC op de voorlaatste plaats ook alle hens aan dek. Vier punten scheiden LRC van de veilige zone en ook van tegenstander Almkerk, dat eveneens in ernstig gevaar is. In Brabant werd het een 1-1 gelijkspel, maar ditmaal zal LRC in Leerdam perse van de debutant moeten winnen. Anders dreigt nieuwe directe Leerdamse degradatie nadrukkelijk.

WNC is met twee zeges op rij in opmars en wil het in Poortugaal tegen Oude Maas beter doen dan in de thuiswedstrijd toen in september in Waardenburg met een nogal teleurstellend 2-2 gelijkspel genoegen moest worden genomen.

Heukelum-GDC
Heukelum en GDC hebben allebei achttien punten uit veertien duels en staan in de tweede klasse net boven de rode streep. Eén nederlaag kan de situatie meteen weer verslechteren. Daarom zal Heukelum zich thuis moeten revancheren voor het ruime verlies in Eethen.

Tricht staat momenteel op een plaats die straks tot degradatieduels veroordeelt. Brederodes is na een goede tussenperiode wat teruggevallen en bezit slechts drie punten meer. De belangen in Vianen zijn voor Brederodes en Tricht dus groot.

Haaften-Zuilichem
In de derde klasse D zijn ook nog veel clubs betrokken bij de strijd tegen de plaatsen voor degradatieduels. Haaften en Zuilichem staan allebei net boven de streep en hebben de punten broodnodig. Als Haaften de kleine uitzege in de Bommelerwaard nu tegen Zuilichem kan prolongeren, is in de mooie opmars een belangrijke stap naar handhaving gezet.

Asperen en Sparta’30 verkeren in een soortgelijke situatie. In Andel won Asperen nipt en dat is op het eigen kunstgras weer nodig om ruimer te kunnen ademen.

Leerdam Sport is ook nog lang niet veilig. Tegen het teruggevallen SSC’55 is in Sprang Capelle dringend behoefte aan een Leerdams succes.

SVS’65-GVV’63
SVS’65 ontvangt in de vierde klasse D titelkandidaat GVV’63, waarvan in Gameren eervol werd verloren. Ook op het Spijkse kunstgras start het bezoekende GVV’63 als favoriet.

Herovina moet thuis weer van Brakel kunnen winnen om aldus volop in de titelrace te kunnen blijven meedoen. Vuren krijgt het in Meteren lastig tegen MVV’58, dat ook nog bij de kopgroep wil aansluiten. ASH gaat in Vianen proberen om de tweede uitwinst te behalen.

Beesd en Rhelico weer allebei thuis
Beesd en Rhelico spelen zondag in de vierde klasse F weer allebei thuis. Als Beesd net als in Maurik nu op eigen veld opnieuw van fusieclub MEC’07 zou verliezen, komen er voor de thuisclub weer degradatiezorgen. Na twee nederlagen is Beesd dus dringend aan herstel toe.

Rhelico voetbalt in Rumpt tegen RKTVC, dat nog voorlaatste staat maar bezig is zich alsnog uit de staartgroep op te werken. Dus zal Rhelico het veel lastiger krijgen dan in Tiel toen daar in september duidelijk werd gewonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 15 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 15 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 23 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys gisteren
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44