IFC-goalgetter Yoeri Rombouts naar derdeklasser Meeuwenplaat
IFC-goalgetter Yoeri Rombouts naar derdeklasser Meeuwenplaat regio-voetbal.nl

IFC-goalgetter Yoeri Rombouts naar derdeklasser Meeuwenplaat

Nieuws 167 keer gelezen

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het mag met recht een van de meest opmerkelijke overstappen in het amateurvoetbal van de afgelopen jaren worden genoemd. Doelpuntenmachine Yoeri Rombouts maakt de overstap van IFC naar Meeuwenplaat, meldt Voetbal Rotterdam.

Opmerkelijk omdat de spits pas 26 jaar is en waarschijnlijk drie klassen lager gaat spelen. Acht jaar geleden kwam Rombouts al uit voor de club uit Hoogvliet. Toen, in het seizoen 2009-2010, maakte Rombouts meer dan 60 doelpunten en verdiende hiermee een overstap naar Heerjansdam. ”De telefoon stond na dat jaar roodgloeiend. Het werd geen topjaar bij Heerjansdam, maar ik werd wel topscorer van de hoofdklasse B.”

Dit leverde Rombouts de overstap op naar Barendrecht. Rombouts was er niet altijd zeker van een basisplaats. ”Desondanks leerde ik veel in dat jaar."

Een tussenjaar bij XerxesDZB, waar Rombouts ook hoogtepunten meemaakte zoals de wedstrijd tegen Feyenoord in het Sparta-stadion voor de KNVB beker, zorgde er later voor dat trainer Jack van den Berg en speler Yoeri Rombouts herenigd werden. Het avontuur bij IFC werd een groot succes. De club promoveerde aan de hand van topscorer Rombouts van de zondag tweede klasse naar de zondag hoofdklasse.

Maatschappelijke carrière
Rombouts heeft een warme band opgebouwd in Hendrik Ido Ambacht. Desondanks heeft de spits besloten voor zijn maatschappelijke carrière te kiezen. Rombouts is momenteel werkzaam bij de supermarktketen Jumbo en wil in de toekomst een eigen filiaal beheren. ”Het was een lastige beslissing. Ik heb een goede band met iedereen bij IFC. De mensen bij de club hebben mij altijd gesteund en ik ben ze daar ook zeer dankbaar voor. Ik wil de supporters, het bestuur, de vrijwilligers, de club en trainer Jack van den Berg bedanken. Ik zal na dit seizoen echter weer de boeken in duiken en dit zal veel tijd in beslag nemen.”

De 26-jarige Rombouts komt dus komend seizoen op een lager niveau uit. Meeuwenplaat draait dit seizoen mee in de subtop van de derde klasse. Volgens Rombouts is dit geen probleem. ”Ik ben de club altijd blijven volgen. Mijn broertje en vrienden spelen er in het eerste elftal. Ik denk dat ik met mijn ervaring veel spelers kan ondersteunen en helpen.”

Geschiedenis schrijven
Rombouts zou Rombouts niet zijn als de spits geen duidelijke doelstellingen heeft. ”Ik wil uiteraard gewoon weer veel doelpunten maken. Ik ben twee keer Samba Topscorer van het jaar geworden. Hier ga ik volgend jaar weer voor. Daarnaast wil ik geschiedenis schrijven met Meeuwenplaat. De club is nog nooit in de tweede klasse uitgekomen. Dit is een prachtig doel om met zijn allen te bereiken!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden